Politie Gelderland-Midden

Duiven, Wijzigingen gebiedsagenten Duiven

Publicatiedatum: 31-03-2004

In de gemeente Duiven hebben sinds 23 maart een aantal veranderingen plaatsgevonden in de gebiedsindeling van gebiedsagenten. Ook met betrekking tot de schoolagent, Rob Verhoef, zijn er enkele wijzigingen opgetreden. Rob Verhoef blijft de komende jaren schoolagent van het Candea Collega in Duiven, maar krijgt daarnaast voortaan het uitstralingsgebied van de jeugd van deze school onder zijn hoede.

Wijzigingen gebiedsagenten
Wiro Pillen, voormalig gebiedsagent in Huissen, heeft de plaats van gebiedsagent René Rooks in Duiven overgenomen (René Rooks vertrok onlangs als gebiedsagent naar Didam). Het gebied van Wiro Pillen heeft daarnaast een uitbreiding gekregen met Centerpoort Noord. Dit viel eerder onder het gebied van gebiedsagent Jan Möller. Het nieuwe gebied van gebiedsagent Wiro Pillen bestaat uit: Duiven Noord-west, de Nieuwgraaf, Centerpoort Noord en Zuid en het buitengebied Duivensebroek.

Gebiedsagent André ter Schegget krijgt de plaats Loo bij zijn huidige gebied. Loo viel eerder onder het gebied van gebiedsagent René Rooks. Het gehele gebied van André ter Schegget ziet er dan als volgt uit: Duiven Zuid-oost (appelbuurt), De Vergert, De Nieuweling, "t Holland, De Helhoek, de dorpen Groessen en Loo en het oostelijk (vanaf de A12) en zuidelijk buitengebied.

Schoolagent
Na een zeer positief evaluatierapport over de tweejarige pilot van de schoolagent hebben politie, de school en de gemeentes Duiven en Westervoort zich bezonnen over de wijze waarop de schoolagent verder vervolg zal krijgen. Besloten is dat Rob Verhoef zijn huidige taken als schoolagent de komende jaren zal blijven uitoefenen. Omdat de jeugd van het Candea College zich ook ophoudt in de buurten direct rond de school, zal het takenpakket van de schoolagent worden uitgebreid met toezichts-, handhavings- en opsporingsactiviteiten in deze buurten, vooral daar waar het jeugdigen betreft. Hieronder vallen de Veldbloemenbuurt, het Eilandplein, de Planetenbuurt, de Edelstenenbuurt, de Muziekinstumentenbuurt en het Horsterpark. Kennen en gekend worden is daarbij het motto; tijdens de pilotfase van de schoolagent bleek al dat dit motto een gunstig effect sorteert, zowel op het gedrag van jeugdigen, als op het gerichte politieoptreden. De schoolagent zal naast deze kerntaken een aantal voorlichtingsactiviteiten op de school blijven uitoefenen. Met betrekking tot deze activiteiten zal een structurele bijdrage in de kosten worden geleverd door de gemeentes Duiven en Westervoort.

voor nadere informatie:
Miriam van de Geer
Politiedistrict Rivierenland
0316-368031

---