VVD



Nieuws

31 mrt 2004 - Risicokaart Noord-Holland roept
vragen op bij VVD-Kamerleden

Vragen van de leden De Krom en Wilders (beide VVD) aan de Minister van Binnenlandse Zaken en de Staatssecretaris van VROM over risicokaarten en risicovolle informatie.

1. Bent U op de hoogte van de website van de provincie Noord-Holland waarin risicokaarten zijn opgenomen?

2. Bent u van mening dat het aanbieden van dergelijke informatie op deze wijze de mogelijkheid van terroristische aanslagen vergroot althans makkelijker wordt gemaakt? Zo nee, waarom niet?

3. Kunt U een overzicht geven van openbare bronnen waarin op vergelijkbare wijze risico-informatie door overheden aan het publiek wordt verstrekt?

4. Hoe weegt U in dit geval het 'recht om te weten' van burgers tegenover het belang van de openbare orde en veiligheid? Hoe wordt deze afweging gemaakt en door wie?

5. Is de Rijksoverheid betrokken bij het maken van deze afweging als het gaat om risico-informatie die door lagere overheden wordt vrijgegeven? Zo ja, op welke wijze? Zo nee, op welke wijze kunt U garanderen dat deze afweging wel op het niveau van de lagere overheden wordt gemaakt?

6. Ziet u aanleiding om stappen te ondernemen om de mogelijke risico's voor de openbare orde en veiligheid die verbonden kunnen zijn aan het openbaar maken van risico-informatie beter te beoordelen?

7. Bent U bereid om deze vragen binnen één week te beantwoorden?

31 maart 2004