PERSBERICHT - 2004-03-31

Internoord in Leeuwarden Reisbureau van het jaar 2004

Reisburo Internoord uit Leeuwarden is maandag 29 maart uitgeroepen tot Reisbureau van het Jaar 2004. Directeur Erik van der Waard kreeg de prijs uitgereikt door Romana Engeman, directeur van branche organisatie ANVR. De uitreiking vond plaats tijdens een feestelijke gala-avond in Hotel Vianen. De tweede plaats in de landelijke verkiezing was voor Globe Reisburo Almere-Stad en derde werd Toerkoop reisbureau Relik & Van Hooft uit Breda.

Uit het juryrapport blijkt waarom de keuze van de jury op Reisburo Internoord is gevallen. ANVR-directeur en jurylid Engeman: Erik de Waard ziet voor zijn reisbureau een rol weggelegd als multi-channel reisbureau. Dat is het beeld waar hij naar toe bouwt. Het promotiebeleid is vernieuwend, het personeel beleid stevig, de interne organisatie met onder meer een volledig geautomatiseerd boekingsproces en geautomatiseerde klantendossiers, vooruitstrevend. Het resulteert in flinke omzetstijgingen en een prima rendement". "Onze conclusie: Reisburo Internoord behoort absoluut tot de beste reisbureaus van ons land, met een flink aantal onderscheidende aspecten in de bedrijfsvoering. Het is Erik gelukt om alle aspecten van de bedrijfsvoering in lijn te brengen met het gekozen beleid. De jury was dan ook unaniem in haar oordeel: Reisburo Internoord is de welverdiende winnaar van deze verkiezing.

De verkiezing, een initiatief van het ANVR en vakblad Reisrevue, heeft tot doel reisbureaus te stimuleren meer aandacht te besteden aan kwaliteit in hun bedrijfsvoering.

De verkiezing bestaat uit diverse ronden, waarbij in de eerste twee ronden schriftelijke vragenlijsten ingevuld dienden te worden. In de mondelinge ronde die hierop volgde zijn alleen de reisbureaus bezocht die meer dan gemiddeld scoorden op de verschillende onderdelen. De beoordeling werd verzorgd door het management adviesbureau Deloitte & Touche. De twaalf provinciale winnaars die na deze ronden verkozen werden, dongen uiteindelijk mee naar de landelijke titel. Op basis van een gesprek met een deskundige jury werden de drie winnende reisbureaus geselecteerd.

De jury bestond uit: Juryvoorzitter de heer G. Helming (Transavia), mevrouw C. van Dongen (De Jong Intra Vakanties), de heer H. Mosselman (Sudtours Vliegvakanties), professor F. Go (Erasmus Universiteit), mevrouw R. Engeman (directeur ANVR) en de heer J. Lokhoff (hoofdredacteur vakblad Reisrevue).

Noot voor de redactie (