Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176

Persbericht                                       
                                                  

10 miljoen euro beschikbaar voor uitvoering sociaal beleid

Uitvoeringsprogramma sociaal beleid 2004 van start

Het uitvoeringsprogramma sociaal beleid 2004 gaat van start. In dit programma trekt gedeputeerde Luijendijk als coördinerend portefeuillehouder sociaal beleid in 2004 bijna 10 miljoen euro uit om de sociale kwaliteit en leefbaarheid in Brabant te versterken. Ongeveer 1,3 miljoen hiervan is bestemd voor projectinitiatieven uit de provincie via de subsidieregeling 'stimuleringsregeling sociaal beleid'.

De provincie Noord-Brabant vindt dat iedereen in Brabant mee moet kunnen doen en zich in Brabant thuis moet kunnen voelen, ook zij die de aansluiting dreigen te missen. Omdat uit onderzoek is gebleken dat het in sociaal opzicht wat minder goed gaat in Brabant, wil de provincie door middel van het uitvoeringsprogramma sociaal beleid extra activiteiten ontplooien.
In de eerste plaats zet de provincie in op vernieuwende projecten en activiteiten op het gebied van sport, het vinden en binden van (nieuwe) vrijwilligers, opvoedingsondersteuning en het vergroten van deelname van allochtonen aan de Brabantse multiculturele samenleving.
In de tweede plaats maakt de provincie regionaal met gemeenten afspraken over gezamenlijk op te pakken activiteiten, bijvoorbeeld om voorzieningen op het platteland te behouden of mogelijk te maken. De vraag van de gemeenten staat hierbij centraal.