Gemeente Den Haag

maart 2004
Burgemeester Deetman neemt eerste 'Koffer vol scherven'in gebruik (30 maart)

Op woensdag 31 maart 2004 om 15.00 uur opent de burgemeester van Den Haag, drs. W.J. Deetman, in het Terra College aan de Leyweg in Den Haag een tentoonstelling over Romeinse mijlpalen en wegen. Bij deze gelegenheid wordt ook een leskist over archeologie voor het voortgezet onderwijs gepresenteerd.

Tentoonstelling
In 1997 zijn bij opgravingen in het Wateringse Veld vier Romeinse mijlpalen gevonden. De afdeling Archeologie van de dienst Stadsbeheer van de gemeente Den Haag doet al vanaf 1995 archeologisch onderzoek in het Wateringse Veld. Er zijn inmiddels boerderijen en erven, graven, een dorpje, vier mijlpalen en de weg uit de Romeinse tijd blootgelegd. Het verhaal achter de mijlpalen en de resultaten van het onderzoek zijn in de tentoonstelling te zien. De tentoonstelling draagt de titel: ???? M.P. naar M.A.C.

Romeinse mijlpalen en wegen
Belangstellenden kunnen deze tentoonstelling bezoeken van 1 april tot 15 april. Het Terra College, gevestigd aan de Leyweg 1479 in Den Haag, is voor bezoekers van de tentoonstelling geopend op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Leskist
Burgemeester Deetman neemt tijdens de opening ook de eerste leskist in gebruik. Met behulp van deze 'Koffer vol scherven' kunnen leerlingen archeologische opdrachten maken. Door het lezen van achtergrondinformatie en het bekijken van Haagse archeologische vondsten kunnen de leerlingen iets leren over het verleden van hun Den Haag. Het Terra College is de eerste school waar de leerlingen met de leskist aan de slag gaan. De leskist is na het Terra College ook voor andere scholen beschikbaar.

Rondleidingen
Leerlingen geven op dinsdag 6 en woensdag 7 april van 14.30 uur tot 17.00 uur rondleidingen langs de tentoonstelling, voor de bewoners uit de buurt en andere geĂŻnteresseerden.