Gemeente Den Haag

maart 2004
Keizerstraat Scheveningen wordt nieuw leven ingeblazen (31 maart)

Om het economische verval van de Keizerstraat, de oudste winkelstraat in Scheveningen, te keren, is een plan ontwikkeld voor duurzaam herstel van de winkelstraat. De Keizerstraat moet een wandelpromenade worden met sfeervolle verlichting, meer groen en opgeknapte gevels. Daarnaast moet een uitbreiding van de promotionele activiteiten meehelpen het imago van de Keizerstraat te verbeteren.

Om de Keizerstraat in te richten als wandelpromenade worden onder andere de volgende maatregelen genomen: de straat wordt vanaf de Kolenwagenslag (flexibel) afgesloten voor het autoverkeer, de bestrating wordt geëffend, de gevels moeten worden opgeknapt en er moet meer groen en plantenbakken komen. Samen met de ondernemers wordt een straatpanel opgericht om de straat schoner te houden en het aantal leegstaande panden moet gereduceerd worden. Ook de uitstraling van etalages kan verbeterd worden.
Het verlies van parkeerplaatsen moet worden opgevangen door nieuwe parkeerplaatsen aan te leggen op het Dr. Visserplein. Bovendien zal worden bevorderd dat het westelijk deel van de Keizerstraat voor voetgangers goed verbonden wordt met de Kalhuisplaats en de Boulevard. Voor de uitvoering van alle maatregelen zal een projectmanager worden aangesteld. In totaal wordt voor deze maatregelen een bedrag van bijna EUR 1,7 miljoen uitgetrokken.

Met de nieuwe maatregelen hoopt de gemeente het economisch tij voor de Keizerstraat te keren. De aanpak van de Keizerstraat vloeit voort uit het nieuwe beleid om de verbetering van winkelstraten te versterken. Hiervoor is enige tijd terug een speciale Task Force Winkelstraten opgericht, bestaande uitvertegenwoordigers van alle gemeentelijke diensten en de Stichting Winkels en Bedrijven. Deze Task Force heeft momenteel ook de verbetering van de Paul Krugerlaan onder handen.