Utrecht stad, 17.15 uur

Utrecht 31-03-2004 - Nieuwsberichten district Utrecht stad

Verdacht pakket aangetroffen
UTRECHT Op woensdagmiddag 31 maart werd omstreeks 14.35 uur een verdacht pakketje aangetroffen in een stadsbus van de GVU.

De buschauffeur ontdekte het pakketje, haalde het uit de bus en legde het midden op het Stationsplein. Daarna sloeg hij alarm. De politie zette uit voorzorg het Stationsplein, het taxiplatform en perron 1 t/m 4 op het Centraal Station af. De Explosieve Opruimingsdienst kwam ter plaatse.

Na onderzoek bleek het pakket een ongevaarlijke inhoud te bevatten. In het pakketje bevond zich een boek. De afzettingen werden derhalve om 16.30 uur weer opgeheven. In Den Haag meldde woensdagmiddag een jongen zich, als eigenaar van het pakket. Er was geen opzet in het spel en geen strafbaar feit gepleegd. De jongen zal niet worden aangehouden.

Diefstal met geweld
UTRECHT Op woensdagmiddag is een 37-jarige man uit Utrecht aangehouden voor winkeldiefstal. Omstreeks 12.20 uur probeerde de man samen een winkel aan de Nachtegaalstraat te verlaten, met een tas vol onafgerekende producten. Het personeel hield de man staande, waarbij deze veel verzet pleegde. De man is aangehouden voor het plegen van diefstal met geweld.

Boetes
UTRECHT Op woensdagochtend heeft een 24-jarige man uit De Bilt op het Neude een proces-verbaal gekregen voor het niet dragen van een gordel tijdens het rijden. Tijdens het verbaliseren bleek dat de man nog verschillende boetes met een totaal bedrag van 547,- had openstaan. De man betaalde zijn boetes direct.