VVD



Nieuws

31 mrt 2004 - Staatssecretaris Wijn komt tegemoet
aan eisen VVD over PC-privé regeling

Staatssecretaris Wijn van Financiën heeft vandaag tijdens het debat over de PC-privé regeling toegezegd dat hij een overgangsregeling treft voor werknemers die gedupeerd dreigden te raken door de vernieuwde PC-privé regeling. Wijn komt hiermee tegemoet aan de vragen die VVD-Tweede-Kamerlid Dezentjé Hamming in februari dit jaar aan de staatssecretaris stelde.

VVD-woordvoerster Dezentjé Hamming wil niet dat werknemers die gebruik hebben gemaakt van de PC-privé regeling een heffing krijgen voor de aangeschafte computer. Zij heeft de staatssecretaris van Financiën daarom eerder om opheldering gevraagd omtrent de uitvoering van de PC-privé regeling.

In het Belastingplan 2004 is het bedrag van de PC privé regeling van 2269,- verlaagd naar 1415,- euro. Werknemers die in de jaren 2002 en 2003 een PC privé-regeling met hun werkgever zijn overeengekomen zijn daarbij uitgegaan van een bedrag van maximaal 2269 euro dat in de jaren daarna (maximaal drie jaar) terugbetaald zou worden in vakantiedagen en/of loon. Door het ontbreken van een overgangsregeling zouden deze werknemers geconfronteerd kunnen worden met een heffing die kan oplopen tot 784 euro. Dit is volgens Dezentjé Hamming een onwenselijke situatie die ook nooit zo is bedoeld.