CITOGROEP

Centrale examens 2004

Arnhem, 31 maart 2004

Gezamenlijke persinformatie over de examens 2004 van Ministerie OCenW, Cevo, Citogroep, Informatie Beheer Groep, Inspectie van het onderwijs en Enschede/Sdu

In dit bericht zijn de feitelijke gegevens opgenomen.

Aantallen kandidaten
Dit jaar nemen ongeveer 194.000 kandidaten aan de examens deel. Voor het vmbo zijn dat er circa 116.000, (gemengde en theoretische leerweg 52.000, basisberoepsgerichte leerweg 36.000 en kaderberoepsgerichte leerweg 28.000), het havo telt bijna 46.000 kandidaten en het vwo bijna 32.000.

Data examens
Start examens:
Vanaf 22 maart start centraal praktisch examen (cpe) beeldende vakken gl/tl
Vanaf 5 april: centrale examens voor praktijkvakken vmbo 19 mei start centraal schriftelijke examens
4 juni laatste examendag eerste tijdvak

Normering
De definitieve normen voor het eerste tijdvak worden op de volgende dagen bekend gemaakt:
Woensdag 9 juni voor de beroepsgerichte programma's vmbo Woensdag 16 juni voor de algemene vakken vmbo
Donderdag 17 juni voor de vwo- en havo-examens. Het tijdstip van bekendmaking is telkens 08.00 uur. De officiële bekendmaking is op www.eindexamen.nl. Dezelfde gegevens staan op dezelfde tijd ook op www.citogroep.nl. Na het tweede tijdvak wordt de definitieve normering op dezelfde manier bekend gemaakt als na het eerste tijdvak. Het tijdstip is woensdag 30 juni, uiterlijk om 08.00 uur. Voor alle programma s en vakken van alle schooltypen.

Internet
Voor de examens is een speciale internetsite opgezet www.eindexamen.nl en ook www.citogroep.nl geven uitgebreide informatie. Via www.examen.kennisnet.nl staan achter ToetsWijzer ook een aantal sites die exameninformatie bevatten.
www.eindexamen.nl geeft de complete officiële informatie over de examens, zoals de examenprogramma's, de regelgeving, examenroosters, correctievoorschriften en de aanpassingen daarin, de normering van het examen en alle publicaties van de overheid. Verder is er informatie te vinden over de instanties die bij de examens betrokken zijn. Op www.citogroep.nl staan, nadat de centrale examens zijn afgenomen, ook de opgaven van alle vakken en de antwoordmodellen, met uitzondering van muziek en de beeldende vakken. Om 13.00 uur de ochtendvakken en 17.00 uur de middagvakken.

De volgende informatie kunt u nu aanvragen via info@citogroep.nl:

Nadere informatie over examens 2004 (inclusief namen van voorlichters)
Diverse onderwerpen
Participanten
Bijlagen: Roosters centrale examens; Aantallen kandidaten per schooltype per vak; Examens in het buitenland en Examens in speciale uitvoering

31 mrt 04 17:31