Gemeente Stein


Aanslag gemeentelijke belastingen 2004
22-03-2004
Aanslag gemeentelijke belastingen 2004
In de loop van week 14 valt de aanslag gemeentelijke belastingen 2004 in de brievenbus. De aanslag heeft als dagtekening 31 maart 2004.

Gemeentelijke heffingen
Op het aanslagbiljet staan gecombineerd: de onroerende-zaakbelastingen (OZB), het vast recht van de afvalstoffenheffing en eventueel de rioolrechten en de hondenbelasting. Ook de lastenverlichting van 45,38, namelijk de Zalmsnip, is weer op het biljet aangegeven.

De aanslag moet als volgt worden betaald:

- zonder automatische incasso in twee termijnen vóór 30 april en 31 mei 2004;

- bij automatische incasso gelden acht in plaats van twee termijnen, verdeeld over april t/m november 2004.
Voor uitgebreide informatie wordt verwezen naar de toelichting die bij de aanslag is gevoegd.

Kwijtschelding
Van de belastingplichtigen met een bijstandsuitkering zijn de meeste gegevens reeds bij de gemeente bekend, zodat kan worden volstaan met een verkort formulier om kwijtschelding.
De mensen met een bijstandsuitkering worden volgende week apart aangeschreven onder bijvoeging van het verkort verzoekformulier. Door indiening hiervan wordt voldaan aan de kwijtscheldingsregeling van de gemeente Stein.

De overige belastingplichtigen met een uitkering op of rond het minimum (o.a. AOW-ers en WAO-ers) zijn bij de gemeente niet bekend. Zij dienen derhalve zelf voor kwijtschelding te verzoeken met het gebruikelijke verzoekformulier. Dit formulier kunt u krijgen bij de afdeling Belastingen, na een telefoontje krijgt u het thuisgestuurd.

Zalmsnip (lokale lastenverlichting)
Evenals voorgaande jaren worden de niet-belastingplichtige huishoudens (o.a. bewoners van verzorgingshuizen) die bij de gemeente bekend zijn rechtstreeks door de afdeling Belastingen benaderd. Zij krijgen van de gemeente een aanvraagformulier en na terugzending van het formulier en de instemming van de gemeente, wordt het bedrag van 45,38 overgemaakt op hun bankrekening.

Voor nadere informatie over de aanslag, kwijtschelding en de Zalmsnip kunt u contact opnemen met de afdeling Belastingen, telefoon (046)-4359335. Ook kunt u tijdens de gebruikelijke openingstijden terecht bij deze afdeling (loket 2) in het gemeentehuis.