Gemeente Heusden


Bomen voor stadhuis Heusden tijdelijk verplaatst 30-3-2004 In mei gaat de verbouwing van het voormalige stadhuis in Heusden vesting van start. Om plaats te maken voor de bouwcontainers en het vrachtverkeer tijdens de bouwperiode is het noodzakelijk de zeven leilinden en de beuk, die op het plein voor het stadhuis staan, tijdelijk te verplaatsen. Aangezien dit in het plantseizoen moet gebeuren, zullen de bomen op woensdag 31 maart al verplaatst worden.

De bomen zullen vakkundig uitgegraven worden. Vervolgens worden ze tijdelijk geplant op de gemeentewerf in Vlijmen, waar ze verzekerd zijn van een goede verzorging. Nadat de verbouwing voltooid is, zullen de bomen weer teruggeplaatst worden.

De gedenksteen ter herinnering aan de stadhuisramp zal tijdens de bouwperiode ter bescherming afgedekt worden. Uit respect voor de slachtoffers en nabestaanden zal deze plek verschoond blijven van bouwverkeer. Het afdekken zal zodanig gebeuren dat tijdens de 60-jarige herdenking op 4 november aanstaande de bescherming tijdelijk weer te verwijderen is.