Gemeente Maastricht

afbeelding Halvering openbare verlichting Halvering openbare verlichting

Vanaf 1 april wordt na 23.00 uur om de andere lantaarnpaal de verlichting gedoofd in de hele stad, met uitzondering van de binnenstad. Nutsbedrijven Maastricht controleren de hele maand april of deze `nachtschakeling' goed verloopt.

dotline

afbeelding vv scharn Inspraak herinrichting sportcomplex VV Scharn

Momenteel ligt het uitwerkingsplan voor het sportcomplex VV Scharn voor ter inspraak. Op dinsdag 6 april is er een inloopbijeenkomst van 16.00 tot 18.00 uur in de kantine van de voetbalvereniging aan de Oude Molenweg.

dotline

afbeelding Herinrichting Markt, Boschstraat en Hoenderstraat Herinrichting Markt, Boschstraat en Hoenderstraat

Tot 28 april aanstaande kunt u de nota over de herinrichting van de Markt, de Boschstraat en de Hoenderstraat inzien en ons uw mening geven. Op dinsdag 13 april is er om 20.00 uur een informatie- en inspraakavond over de nota in het City Centrum (Capucijnenstraat 43).

dotline

afbeelding Wijkvisie Caberg-Malpertuis Wijkvisie Caberg-Malpertuis

Er wordt gewerkt aan een wijkvisie voor de wijk Caberg-Malpertuis. Tot 16 april kunnen buurtbewoners via de website www.caberg-malpertuis.nl meedenken over hoe de buurt kan worden ingericht via een digitaal buurtspel.

> Werkzaamheden Oeslingerbaan > Inventarisatie gebruik panden > Vergaderdata raad en raadscommissies > Wijzigingsplan Dravimaterrein onherroepelijk > Reiniging rioleringsputten

Bezuinigen op straatverlichting

afbeelding verlichting Vanaf 1 april wordt na 23.00 uur om de andere lantaarnpaal de verlichting gedoofd in de hele stad, met uitzondering van de binnenstad. Dit heeft de gemeenteraad onlangs besloten. Nutsbedrijven Maastricht zullen de hele maand april controleren of deze zogenaamde `nachtschakeling' volgens plan verloopt.

Het kan echter gebeuren dat uw straat onverhoopt geheel zonder straatverlichting komt te zitten. Bel in dat geval Nutsbedrijven Maastricht via telefoonnummer (043) 321 66 11. Als het mogelijk is, worden de problemen direct verholpen of anders een dag later.

De gemeenteraad wilde de openbare verlichting al per 1 januari 2004 halveren. In het kader van de veiligheid waren er inmiddels twijfels gerezen of deze bezuinigingsmaatregel wel zinvol was. Het realiseren van de nachtschakeling werd daarom een aantal maanden uitgesteld.

top

Inspraak herinrichting sportcomplex VV Scharn

afbeelding vv scharn Momenteel ligt het uitwerkingsplan voor het sportcomplex VV Scharn ter inspraak voor (zoals u al kon lezen in de Maaspost van vorige week). In het kader van die inspraak is er op 6 april 2004 een inloopbijeenkomst van 16.00 tot 18.00 uur in de kantine van de voetbalvereniging aan de Oude Molenweg.

Tijdens de inloopbijeenkomst kunt u de plantekeningen inzien en vragen stellen. Ook krijgt u informatie over enkele wijzigingen die in de uitwerking van het plan zijn aangebracht ten opzichte van het plan dat in februari 2003 is gepresenteerd. De wijzigingen zijn het gevolg van een studie die erop gericht was om een zo optimaal mogelijk plan te realiseren binnen de financiële kaders die de gemeenteraad op 28 mei 2002 heeft vastgesteld.

Aan de informatiebijeenkomst werken van gemeentewege mee: J. Dewarrimont (projectleider, dienst SOG), E. Verheijden (jurist, dienst SOG) en E. Oosterbaan (afd. Communicatie). Van het besprokene tijdens de bijeenkomst wordt een verslag gemaakt dat ongeëvalueerd (mei) en geëvalueerd (juni) aan de raadscommissie ter vaststelling wordt aangeboden.

Het uitwerkingsplan ligt nog tot en met 21 april 2004 ter inzage bij het GemeenteLoket. Gedurende deze periode kunt uw reactie schriftelijk kenbaar maken bij de gemeente. Stuur uw reactie naar: Gemeente Maastricht, Afdeling Stedelijke Inrichting, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht. Bel