Eemland zuid, 09.00 uur

Utrecht 31-03-2004 - Nieuwsberichten district eemland zuid

Meerdere autos bekrast

AMERSFOORT In de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 maart zijn meerdere autos door een onverlaat beschadigd.

Op dinsdagochtend ontdekte zes eigenaren dat hun auto's in de voorgaande nacht waren bekrast. Alle autos stonden geparkeerd op de Hudsonstraat. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen contact op te nemen met district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Mishandeling

AMERSFOORT Op dinsdag 30 maart werd een man mishandeld door een andere man.

Rond 20.15 uur liep een 27-jarige man uit Delft met drie vrienden over de Utrechtsestraat. Zij liepen naast elkaar. Een man op de fiets die hen van achteren naderde, riep iets in de trant van of zij de hele weg nodig hadden? Vervolgens ging het groepje opzij en haalde de man hen in. De man die hen had aangeroepen, bleek bij een ander achter op de fiets te zitten. Zij stopten, de man stapte van de bagagedrager en liep op de 27-jarige man af. Hij sprak hem aan, er ontstond een woordenwisseling, waarna de man de 27-jarige tegen zijn been schopte en een kopstoot gaf. De vriendengroep is vervolgens een horecagelegenheid ingegaan. Het slachtoffer liep licht letsel op.

De verdachte was een blanke jongeman, 16 20 jaar, 1.70 1.75 meter, normaal tot stevig postuur, blond kort haar in de nek iets langer. Hij droeg een grijs / beigekleurige jas tot over de heup en een rood/wit geblokte Palestijnse sjaal. Hij zat achter op de fiets bij een negroïde jongeman van 16 20 jaar.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Fietsendief aangehouden

AMERSFOORT Op dinsdag 30 maart werd een man aangehouden voor fietsdiefstal.

Rond 17.15 uur zag een getuige dat een man een pand aan de Leusderweg binnenging en vlak daarna naar buiten kwam met een fiets. Daar hij wist dat de man daar niet woonde, belde hij de politie. De getuige liep achter de verdachte aan en gaf zijn positie door aan de politiemeldkamer. Zodoende konden politiemensen de verdachte, een 31-jarige man uit Amersfoort, aanhouden op de Arnhemseweg. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is ingesloten.

Geslotenverklaring

WOUDENBERG De politie heeft op dinsdag 30 maart van 16.00 uur tot 17.00 uur op de Voskuilerdijk gecontroleerd op de naleving van de geslotenverklaring. Zestien bestuurders trokken zich niets van de geslotenverklaring aan en kregen een bekeuring van 45,-.

Bedreiging

AMERSFOORT Op dinsdag 30 maart werd een man met een mes bedreigd. De verdachte werd later aangehouden.

Rond 15.20 uur liep een 32-jarige man uit Amersfoort over de Van Randwijcklaan. Er stopte een auto naast hem en er stapte een bekende van hem uit: een 39-jarige man uit Amersfoort. De 39-jarige man sprak hem aan, beledigde hem en trok een steekwapen, waarmee hij hem bedreigde. Vervolgens probeerde de verdachte de 32-jarige man meerdere malen te steken, maar die wist de steken met zijn jas af te weren. Daarbij werd de jas tot viermaal toe doorboord. Een getuige kwam tussenbeide en de 32-jarige man zag kans weg te komen. Hij belde de politie.

Politiemensen zijn naar de woning van de verdachte gegaan en hebben hem daar aangehouden. Hij bleek nog in het bezit van het mes te zijn. Hij is in het politiebureau ingesloten. De aanleiding zou mogelijk in de zakelijke sfeer kunnen liggen.