Rijn&Venen, 09.15 uur

Utrecht 31-03-2004 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Joyriding

MAARSSEN De politie controleerde dinsdag omstreeks 15.45 uur op de Dr. Plesmanlaan twee jongens op een bromfiets omdat zij geen helm droegen.

Bij de staandehouding bleek dat de 14-jarige de bromfiets zonder medeweten van de eigenaar uit de schuur had gehaald en zij er samen op waren gaan rijden. De bromfiets werd voor nader onderzoek uit het verkeer gehaald en gestald op het bureau. De ouders van de jongens werden in kennis gesteld en haalden hen op van het bureau.

Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

MIJDRECHT Bij een controle op dinsdag tussen 10.00 en 14.00 uur op Hofland kregen tien bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de gordel en 1 bestuurder kon zijn rijbewijs niet tonen.

Alcoholcontrole

MAARSSEN/OUD ZUILEN Bij een controle woensdagnacht tussen 00.45 en
01.45 uur op de Amsterdamsestraatweg en de Sportparkweg moesten vijfenvijftig bestuurders een blaastest afleggen.

Eén bestuurder, een 24-jarige man uit Breukelen, werd aangehouden en legde op het bureau een ademanalyse af. Daaruit bleek dat hij 495 ug/l alcohol in zijn lichaam had.

Verkeerscontrole

OUDEWATER/MONTFOORT Bij diverse controles op onder meer de Zwier Regelinkstraat, Goudsestraatweg en de de Lindeboomseweg tussen 10.00 en 12.00 uur kregen zes bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel, overschrijding van de toegestane snelheid en motorvoertuig niet APK gekeurd.

Controle geslotenverklaring

WOERDEN Bij een controle dinsdag tussen 17.30 en 18.30 uur op de Kromwijkerdijk kregen vier bestuurders een bekeuring wegens het negeren van de geslotenverklaring.