Ingezonden persbericht


DE GRAAFF PASSEERT DE MILJOEN.

31 maart 2004



Geachte redactie,

Bijgaand ontvangt u ter recensie een exemplaar van INDIE VERGEET JE NOOIT!, het nieuwe boek van Ant.P. de Graaff.

Sinds zijn eerste boek, De heren worden bedankt, is er van de boeken van Ant.P. de Graaff intussen voor meer dan een miljoen gulden verkocht. De ruim 45.000 verkochte boeken van gemiddeld iets boven de tien euro leverden ruim 450.000 euro oftewel meer dan een miljoen gulden op.

Ook van het nieuwste boek, Indië vergeet je nooit, is enkele weken na verschijnen al weer ruim de helft van de oplage verkocht. Dat geeft wel aan dat deze boeken in een grote behoefte voorzien.

Want er blijft bij Ant.P. de Graaff post binnenstromen vanuit de hele wereld. Daarom kon een veertiende boek ook niet uitblijven. Daarin vinden we bijzonderheden over de luchtlanding op het vliegveld Magoewo van Djokjakarta op zondag 19 december 1948. Verder een verhaal over hoe het regiment 5-5 R.I. op 22 mei 1949 op één dag acht man verloor, alsmede berichten uit ons eigen Limburgse land en belangrijke notities van een huzaar in Indië. Er staan hoofdstukken in over de moord op vaandrig Aernout en opnieuw over de dood van (moord op?) de zo geliefde Legercommandant generaal Spoor.

De Graaff schrijft over een stuk vaderlandse geschiedenis waar de jeugd geen weet van heeft, en hij sluit dan ook af met ons aller plicht te blijven spreken en chrijven over "gedenken en herdenken". De achtergeblevenen mogen nooit vergeten worden!

Met vriendelijke groet en hoogachting,

D. van Wijnen

Verdere info: Uitgeverij Van Wijnen, 0517-394588.