Gemeente Enkhuizen

Uitvoering huisvestingsverordening gemeente Enkhuizen 2002

Burgemeester en wethouders hebben in hun vergadering van 16 maart 2004 besloten de koopprijsgrens als bedoeld in Hoofdstuk IV van de Huisvestingsverordening gemeente Enkhuizen 2002 vast te stellen op 180.000,-. Het besluit treedt op de datum van deze publicatie in werking.

Op grond van artikel 30 van de Huisvestingswet is het verboden een woonruimte die behoort tot een door de gemeenteraad in de Huisvestingsverordening daartoe met het oog op het behoud of samenstelling van de woonruimtevoorraad aangewezen categorie zonder vergunning van burgemeester en wethouders:

a. aan de bestemming tot bewoning te onttrekken of voor een zodanig gedeelte aan die bestemming te onttrekken dat die woonruimte daardoor niet langer geschikt is voor bewoning door een huishouden van dezelfde omvang als waarvoor deze zonder zodanige onttrekking geschikt is;
b. met andere woonruimte samen te voegen;

c. van zelfstandige in onzelfstandige woonruimte om te zetten.

In de Huisvestingsverordening is hieraan door de gemeenteraad uitvoering gegeven door te bepalen dat ingeval van samenvoeging of omzetting van koopwoningen met een koopprijs beneden de koopprijsgrens een zogenaamde onttrekkingsvergunning door burgemeester en wethouders dient te zijn verleend.
Inzage: het besluit ligt tijdens de gebruikelijke openingstijden ter inzage bij het loket Bouwen & Wonen in het stadskantoor, Hoogstraat 11.
Informatie: Dhr. J.A. Burema, medewerker Stedelijke Ontwikkeling/Volkshuisvesting, tel.: (0228) 36 01 88.

Datum laatst gewijzigd: 30/3/2004