Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 31 maart 2004

* STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag rond kwart over vier werd op de Prins Alexanderlaan een zestienjarig meisje uit Rotterdam door twee meisjes (veertien en vijftien jaar en eveneens uit Rotterdam) belaagd. Het drietal bleek al enige tijd onenigheid met elkaar te hebben. Eén van deze meisjes stak het slachtoffer daarbij in haar bil, terwijl de ander haar bespoot met traangas. Voor behandeling werd het zestienjarig meisje naar het IJssellandziekenhuis in Capelle aan den IJssel vervoerd.
Politiepersoneel van het district Oost hield op aanwijzing van het slachtoffer de beide meisjes en een bij hen horende negentienjarige Rotterdammer aan. Het drietal werd voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld. Het bij de steekpartij gebruikte mes en het busje cs-gas werden in beslag genomen.


* HET 'VALSE' GELD LIGT OP STRAAT
ROTTERDAM - Woensdagmorgen vroeg werd door politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum enige tijd voor Dagobert Duck gespeeld op de Heemraadssingel, na een melding dat er een grote hoeveelheid eurobankbiljetten op straat lag. De politiemensen troffen er enkele honderden bankbiljetten van 500, 100 en 50 euro aan. Alle biljetten bleken vals. Omdat de kwaliteit dermate slecht en de biljetten ook foutief gedrukt waren, werden deze direct vernietigd.
Enkele bewoners van de Heemraadssingel meldden wel dat voor de komst van de politiemensen door voorbijgangers een eveneens groot aantal bankbiljetten al was opgeraapt en meegenomen.