Ministerie van Economische Zaken

Berichtnaam: Fusie EVD en Senter Internationaal

Nummer: 514

Datum: 31-03-2004


Agentschap EVD van het ministerie van Economische Zaken en Senter Internationaal gaan op 1 april 2004 fuseren. Door de samenvoeging ontstaat er één loket waar ondernemers met al hun vragen over internationaal ondernemen en samenwerken terecht kunnen.


Door de fusie wordt het dienstenpakket van de EVD - het ondersteunen van Nederlandse bedrijven bij het ondernemen in het buitenland - uitgebreid. Dankzij de overkomst van de programma's van Senter Internationaal zal ook de ontwikkeling van de particuliere sector in opkomende markten en ontwikkelingslanden meer aandacht krijgen.


Na de fusie zullen de samengevoegde diensten verder gaan onder de naam EVD. Bij beide diensten werken 290 mensen. De vernieuwde EVD komt onder leiding te staan van de huidige algemeen directeur van de EVD, Ab van Ravestein.


Het bundelen van de internationale regelingen van EVD en Senter is onderdeel van de stroomlijning van EZ-agentschappen, waarbij het voornemen is dat op 1 mei 2004 de resterende tak van Senter en Novem fuseren tot het nieuwe agentschap SenterNovem. Vanaf dat moment is SenterNovem het agentschap dat de overheidsopdrachten op het terrein van innovatie en duurzame ontwikkeling uitvoert.