Gemeente Alkmaar


Wethouder Godijn geeft het startsein voor de bouw van 153 koop- en huur-woningen op het Schermereiland te Alkmaar op woensdag 31 maart 2004.

Alkmaar, 26 maart 2004

Op woensdag 31 maart is het tijd voor een feestje op het Schermereiland, in het voormalige Rooie Dorp. Na een lange en intensieve voorbereidingsperiode slaat de Alkmaarse wethouder A.M. Godijn om 16.00 uur een feestelijke paal. Waar enkele jaren geleden een deel van het Rooie Dorp gesloopt is wordt nu gebouwd aan 153 woningen, waarvan 76 eengezins koopwoningen, 31 eengezins huurwoningen en 46 huurappartementen. Tegelijkertijd worden een nieuw schoolgebouw voor De Brede School, een peuterspeelzaal en een buurthuis gerealiseerd. De plannen zijn in nauwe samenwerking ontwikkeld door Bouwfonds Ontwikkeling B.V., Woningstichting Willibrordus en de gemeente Alkmaar. Dit deel van het Schermereiland, zal zijn "rode" identiteit behouden. Zo heeft de architect van het plan A&I Architecten te Uithoorn de rode dakpannen in het project terug laten komen. Van de woningen die al gesloopt zijn, keert een aantal bewoners terug naar een nieuwbouw koop- en huurwoning. Alle koopwoningen zijn reeds verkocht. Bij de toewijzing van de huurwoningen en
-appartementen krijgen oud huurders voorrang. Daarna worden de overige huurders nogmaals gevraagd of zij alsnog terug willen keren. Hierna worden de overige woningen via de woonkrant aangeboden. Dit zal na de zomer plaatsvinden. Met de bouw van deze wijk wordt een extra impuls gegeven aan de revitalisering van dit deel van Alkmaar en zal een bijzondere woonwijk tot stand komen.

26 maart 2004