Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Antwoorden op kamervragen over de financiering van het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken

Antwoorden op kamervragen over de financiering van het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken

31 maart 2004

Vragen van de leden Externe link Dijsselbloem (PvdA) en Externe link Bruls (CDA) aan de minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties en de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de financiering van het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken. (Ingezonden 19 februari 2004)
---

Antwoord van staatssecretaris Ross-van Dorp (Volksgezondheid, Welzijn en Sport), mede namens de minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties.


1. Vraag Op welke wijze wordt de bezuiniging op het Landelijk Centrum Opbouwwerk (LCO) doorberekend aan het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken (LSA)?


1. Antwoord De efficiencykorting van 10% die het LCO in 2004 heeft gekregen, wordt door het LCO evenredig op de activiteiten van het LCO ten behoeve van het LSA toegepast.


2. Vraag Kunt u bevestigen dat de extra korting die het LCO van plan was aan het LSA op te leggen, bovenop de algemene subsidiekorting van 10%, van de baan is?


2. Antwoord Ja.


3. Vraag Bent u bereid om een directe subsidierelatie aan te gaan met het LSA? Zo neen, waarom niet?


4. Vraag Bent u bereid om de vanuit de rijksbegroting beschikbare middelen voor het LSA over te hevelen van het begrotingshoofdstuk van VWS (sociaal beleid) naar het begrotingshoofdstuk van BZK (grote-stedenbeleid)? Zo neen, waarom niet?

3 en 4. Antwoord Over beide vragen zal ik mij beraden in het kader van de nadere uitwerking van het nieuwe subsidiebeleid, die in het voorjaar zal worden bekend gemaakt.


5. Vraag Blijft de bijdrage vanuit het begrotingshoofdstuk BZK aan LSA in 2004 onverminderd overeind?

5. Antwoord
Ja, zij het met inbegrip van de reeds bekend gemaakte subsidiekorting van 5%.

---

---

---

---