PvdA Evert Vermeer Stichting


DEBATTEN CONFERENTIES KRACHTTOUR

Debatten
Net als voorgaande jaren organiseert de EVS ook dit jaar Actuele Debat Bijeenkomsten over diverse actuele onderwerpen. De debatten bieden het publiek de gelegenheid zich te verdiepen in themas die op dat moment in het nieuws zijn. Zo vond in september een debat over de Top in Johannesburg plaats.

Conferentie
2004 op zaterdag 3 april in Utrecht
De kracht van coherentie. Een eerlijk Europees beleid in Afrika. En veel voorbeelden van inconsistent beleid. Daar gaat het over op de komende Afrikadag van de Evert Vermeer Stichting. Dit en andere onderwerpen worden besproken in plenaire debatten en tientallen workshops. Minister Agnes van Ardenne, Jan Pronk, Wouter Bos en een groot aantal Afrikaanse en Nederlandse gasten doen mee aan deze dag. In de wandelgangen is er een uitgebreid cultureel programma met Afrikaanse verhalen, kunst en muziek en een apart dagprogramma voor kinderen van vier tot twaalf jaar.

Handboek Coherentie
De EVS wil dat alle politici zich bewust zijn van de effecten van Nederlands beleid op samenlevingen in het Zuiden. Daartoe schrijft de EVS in 2002 een Coherentie Handboek. In dit handboek wordt per beleidsterrein aangegeven welke effecten het Nederlandse beleid heeft op mensen in het Zuiden, en worden alternatieven aangereikt voor een meer coherent beleid ten aanzien van ontwikkelingslanden.