Time : 11:11:13 AM
Date : Friday, March 12, 2004
Sender Name: Six Flags European Division

Het feest kan beginnen! In 2004 viert Bellewaerde Park 50 jaar geschiedenis

Ieper, maart, 2004 - Op 3 april aanstaande begint Bellewaerde Park aan zijn 50ste seizoen dat helemaal in het teken staat van tal van feestelijkheden!

1954-2004: Alles begon op 3 juli 1954
... toen een zekere Meneer Albert Florizoone, een vogel- en natuurliefhebber, besliste om zijn droom waar te maken: een toeristisch centrum openen waar alle bezoekers zijn vogelverzameling konden bewonderen. Op 3 juli 1954 vestigde Albert Florizoone zich in Bellewaerde Park (het vroegere domein Beaurewaert) en opende hij er plechtig een vogelpark, maar ook een kindertuin die luisterde naar de naam 'Kabouterland'. Dat was meteen de start van een dol avontuur.

Op 50 jaar tijd is het park dat we vandaag kennen uitgegroeid tot een van de mooiste parken in Europa. Maar Bellewaerde Park onderscheidt zich vooral door zijn uniek aanbod: met name een knappe combinatie van verbazingwekkende attracties en dieren in semi-vrijheid, binnen een idyllisch kader waar fauna en flora harmonieus hand in hand gaan.

Een buitengewoon avontuur, een origineel epos of gewoon een gerealiseerde droom? Bellewaerde Park is een verhaal dat gewoonweg verteld moet worden. Daarom nodigt het park zijn bezoekers vanaf 3 april uit om op een ludieke en interactieve manier kennis te maken met de verschillende mijlpalen uit de 50-jarige geschiedenis van het park. In het hartje van het Mexicaanse dorp zal het grote publiek immers tijdens de interactieve tentoonstelling Cine Cinquenta voor het eerst archiefmateriaal van het park te zien krijgen, met tal van nooit eerder getoonde foto's, beelden en documenten over de sleutelmomenten van 1954 tot vandaag.

50 jaar: dat wordt op grote schaal gevierd!

Om van dit jubileum een onvergetelijk moment te maken, is de leeuw van Bellewaerde Park in een kleurrijk nieuw kleedje gestopt. Vanaf 3 april zal de leeuw van Bellewaerde trots paraderen door het park om zijn nieuwe vacht door jong en oud te laten bewonderen. De leeuw van Bellewaerde Park, die voor de gelegenheid de rol van ceremoniemeester op zich neemt, heeft tal van verrassingen in petto voor de trouwe bezoekers.

Overzicht van de feestelijkheden tijdens het seizoen 2004

Naast de interactieve tentoonstelling "Cine Cinquenta" zullen liefhebbers van magie en acrobatentoeren opgetogen zijn over de uitzonderlijke aanwezigheid van het schitterende Circus Il Florilegio in het park. Il Florilegio, gekend en gewaardeerd om de kwaliteit van zijn spektakel en de Italiaanse perfectie, nostalgie en originaliteit van zijn nummers, maakt dit magische feestseizoen compleet.

Een andere verrassing van formaat: de terugkeer van de olifanten. Iedereen die graag terugdenkt aan de olifant Mony die maar liefst 29 seizoenen in het park leefde, kan de nieuwe olifanten komen bewonderen, vlakbij het KidsPark.

Voor de 50e verjaardag staat tijdens de maand april alles in het teken van het circus! Iedereen zal "aangestoken" worden met het "circusvirus" en kan genieten van extra animatie in het park:

muzikale clowns, acrobaten en jongleurs... Ook een echte circusparade staat op het programma, en niet te vergeten de dagelijkse voorstellingen van het bekende circus Il Florilegio.

En bij een verjaardag horen natuurlijk ook kaarsjes! Bellewaerde Park zal zijn 50 jaar dolle avonturen dan ook waardig vieren op 3 en 4 juli 2004. Op het menu: verbazingwekkende straatanimatie, geschenken en verrassingen in overvloed en tal van activiteiten speciaal voor het jubileum.

Het bruisende park gaat in één adem door en organiseert de laatste twee weekends van september Wild Wild West, Country & Western Festival: een niet te missen evenement voor liefhebbers van rodeo, countrymuziek en -dans. Cowboys, Indianen en linedancers zullen allen van de partij zijn! Een absolute must voor liefhebbers!

En om het seizoen met rillingen af te sluiten, zal vanaf oktober het Halloween Horror Fest en zijn verschrikkelijk huiveringwekkende nieuwigheden voor het vierde opeenvolgende seizoen op de afspraak zijn.

Voor meer informatie over ons verjaardagsprogramma en onze openingsuren neemt u contact op met Anke Vanheirreweghe - avanheir@europe.sftp.com
Tel.: + 32 57 46 86 86 - Fax: + 32 57 46 75 95
Of surf naar www.bellewaerdepark.com

foto zie ook www.pressreleases.be