Gemeente Amersfoort

Nieuwe viaduct A1 krijgt toplaag en belijning en . . . . gaat open!

datum: 23 maart 2004

In het weekend van zaterdag 3 en zondag 4 april is Vathorst en daarmee ook de toe- en afrit van de A1 richting Amsterdam niet bereikbaar via de afslag Amersfoort Noord. Dat komt omdat het nieuwe viaduct dan de definitieve deklaag krijgt. Verkeer wordt via borden omgeleid via de afslag Bunschoten/Amersfoort, de Rondweg Noord en Rondweg Oost en de Heideweg. Het viaduct wordt afgesloten vanaf de oprit op de Rondweg Oost tot aan de boulevard in Vathorst. De Rondweg en de boulevard zelf blijven wel voor verkeer toegankelijk. Aanvankelijk zouden de werkzaamheden een week eerder plaatsvinden, maar de weersvooruitzichten zijn te ongunstig, waardoor het werk verschoven is.

De werkzaamheden aan het nieuwe viaduct over de A1 zijn de laatste fase in gegaan. Dit viaduct zorgt voor de aansluiting van de nieuwe wijk Vathorst op de A1 en met de bestaande stad. In het weekend van 3 en 4 april wordt behalve de asfalttoplaag ook de belijning aangebracht en geleiderails geplaatst. Tevens worden de verkeerslichten in werking gesteld. Zondag 4 april, rond 18.00 uur, zal het nieuwe viaduct volledig toegankelijk zijn voor verkeer. Het oude viaduct, dat direct naast het nieuwe ligt, wordt dan afgesloten. Dit viaduct wordt in de toekomst onderdeel van de snelfietsroute van Vathorst naar het centrum van Amersfoort en vice versa.

In de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 maart wordt bij de afslag Amersfoort Noord gewerkt aan de zijde van Amersfoort aan de toe- en afrit. De afsluiting gaat in op maandag 20.00 uur en geldt tot dinsdag 6.00 uur. De nacht daarop wordt aan beide zijden van de afslag Amersfoort Noord gewerkt aan de af- en toeritten. Hierdoor zullen tussen 20.00 uur en dinsdag 6.00 uur de toe- en afritten volledig afgesloten zijn. Het verkeer wordt omgeleid via de Rondweg Oost, de Rondweg Noord, de Bunschoterstraat en de afslag Bunschoten/Amersfoort. Vathorst is bereikbaar via de Heideweg en vervolgens via de boulevard. De aansluiting op de boulevard in Vathorst is in de loop van volgende week ook gereed. Dan zal tevens het grootste deel van de definitieve verlichting op de boulevard en de ontsluitingsweg worden aangesloten. Verder wordt langs het aansluitende deel van de boulevard over circa 500 meter noodverlichting geplaatst.

Informatievoorziening
Actuele informatie over stremmingen en de omleidingsroutes is ook te vinden op www.amersfoort.nl onder 'werk in uitvoering'.