Gemeente Utrecht

Veilig Ondernemen Bedrijventerrein Cartesiusweg

Zaterdag 3 april (10.00 uur) geeft wethouder Jan van Zanen het startsein voor een schoonmaakactie op het bedrijventerrein Cartesiusweg in Utrecht. De actie is een gezamenlijk initiatief van de Bedrijvenkring Cartesiusweg en de gemeente Utrecht. Ondernemers en de gemeente werken samen om de veiligheid en het onderhoud van het bedrijventerrein Cartesiusweg te verbeteren. Het bedrijventerrein ligt tussen de Amsterdamsestraatweg en het Amsterdam-Rijnkanaal.

De schoonmaakactie maakt deel uit van het project Veilig Ondernemen Bedrijventerrein Cartesiusweg. Ondernemers op het bedrijventerrein hebben last van inbraak, vernielingen en vervuiling van de openbare ruimte. Door samen te werken en concrete acties te ondernemen willen de samenwerkende partijen (bedrijvenkring, politie en gemeente) de veiligheid op het bedrijventerrein verbeteren. De onderlinge afspraken worden vastgelegd in een convenant.

De Reinigings- en Havendienst (RHD) zal zaterdag 3 april met een team van tien mensen het bedrijventerrein schoonmaken. Ondernemers zorgen voor het opwaarderen (snoeien, schoonmaken) van hun eigen terrein. Een groenploeg van de Dienst Stadsbeheer zorgt vooraf voor extra onderhoud van het groen.

Op het bedrijventerrein zijn 75 bedrijven gevestigd, waaronder een tennisaccommodatie, ontspanningsruimten, kantoren van Mitros Wonen, industrieel ambachtelijke bedrijven, ateliers voor kunstenaars, brandweer en de milieustraat van de gemeente Utrecht. De Bedrijvenkring Cartesiusweg telt 60 leden.

Wethouder Jan van Zanen, met onder andere Openbare Ruimte en Economische Zaken in zijn portefeuille, geeft om 10.00 uur het startsein voor de schoonmaakactie. De aftrap is bij Mitros Wonen.

Noot voor de media:
U bent uitgenodigd om de start van de schoonmaakactie bedrijventerrein Cartesiusweg bij te wonen.

Programma
09.45 uur ontvangst bij Mitros Wonen Utrecht (Vlampijpstraat 101) 10.00 openingswoord door projectleider Veilig Ondernemen Bedrijventerrein Cartesiusweg, Leo Grunberg 10.10 korte toespraak en openingshandeling door wethouder Van Zanen 10.30 - 11.00 gelegenheid tot het stellen van vragen tot 16.00 uur schoonmaakactie bedrijventerrein Cartesiusweg

Locatie
Mitros Wonen Utrecht
Vlampijpstraat 101, 3534 AR Utrecht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marinka de Boer (assistent wijkmanager veiligheid wijkbureau West, gemeente Utrecht) tel. 030 - 286 39 10; e-mail: marinka.de.boer@utrecht.nl

Leo Grunberg (projectleider Veilig Ondernemen Bedrijventerrein Cartesiusweg) tel. 06 - 53 57 35 85

Dennis Bos (Bedrijvenkring Cartesiusweg)
tel. 030 - 244 61 66; e-mail: dennis@spotspeaker.nl

Utrecht, 25 maart 2004.