Partij van de Arbeid

Mime-Version: 1.0

Amsterdam, 26 maart 2004

Evert Vermeer Stichting houdt Afrikadag in Utrecht

De Evert Vermeer Stichting organiseert zaterdag 3 april haar jaarlijkse Afrikadag, de grootste publieksbijeenkomst op het gebied van ontwikkelingssamenwerking in Nederland. De Afrikadag staat dit jaar in het teken van de relatie tussen Europa en Afrika. De EVS vindt dat de boodschap van Nederland aan Europa moet luiden: Europa is best belangrijk, maar Afrika moet minstens zo veel aandacht krijgen. Europa kan en moet meer doen voor het Afrikaanse continent. Het wordt tijd voor: Afrika, best belangrijk! De Afrikadag vindt plaats in het ROC Utrecht, Amerikalaan 109 in Utrecht.

's Ochtends om 10.00 uur opent Jan Pronk (oud-minister OS) de Afrikadag. Aansluitend houdt onze hoofdgast Charity Ngilu uit Kenia een speech. Mevrouw Ngilu is minister van gezondheidszorg in Kenia.

Om 12.50 uur houdt Wouter Bos, fractievoorzitter PvdA, een toespraak, gevolgd door een optreden van de beste zangeres van Afrika, Suzanne Lubrano. Daarna zal de minister van Ontwikkelingssamenwerking, Agnes van Ardenne, ingaan op de relatie tussen Europa en Afrika.

Het plenaire slotdebat vindt om 15.30 uur plaats. Onder leiding van Guilly Koster gaan de Europarlementariƫrs Max van den Berg (PvdA), Sophie in 't Veld (D66), Jan Mulder (VVD), Kathelijne Buitenweg (GroenLinks) en Maria Martens (CDA) in debat over Europa en Afrika.

Zowel in de ochtend als in de middag vinden politieke debatten plaats, kunnen colleges en brainstorms worden bijgewoond, er wordt gerapt, films vertoond en Afrikaanse verhalen verteld. In de wandelgangen zijn de tien mooiste foto van Afrika te zien en wordt de winnaar van de fotowedstrijd bekend gemaakt. Zie voor het volledige programma www.afrikadag.nl