HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM


Persbericht
29 maart 2004

UvA en HvA organiseren Schoolkrantdag 2004

'De beste schoolkrant van Nederland'

De Universiteit van Amsterdam(UvA) en het Instituut voor Media en Informatie Management van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) organiseren op zaterdag 3 april voor de achtste maal de Schoolkrantdag. Schoolkrantredacteuren afkomstig uit havo, vwo en mbo maken in workshops kennis met het journalistieke vak. Ook kunnen zij meedingen naar de Schoolkrant Awards 2004. Stand-up comedian Howard Komproe reikt de prijzen uit.

In de ochtend kunnen de schoolkrantredacteuren verschillende workshops volgen. Een greep uit het aanbod: vormgeving, columns, je schoolkrant online, helder schrijven, scenarioschrijven, poëzie en interviewtechnieken. De workshops worden gegeven door vakmensen op de gebieden journalistiek, vormgeving, fotografie, poëzie, internet, striptekenen en scenarioschrijven.
Tijdens de workshop 'interviewtechnieken' bedenken de deelnemers vragen die 's middags gesteld kunnen worden aan Howard Komproe en hoofdredacteur Jim Jansen van het studentenweekblad Havana van de HvA.

Schoolkrant Awards
De Schoolkrantdag wordt afgesloten met de feestelijke uitreiking van de Schoolkrant Awards 2004 in vier categorieën: Beste Schoolkrant van Nederland 2004, Beste Schoolkrant Website van Nederland 2004, Beste Schoolkrant Vormgeving van Nederland 2004, en Beste Schoolkrant Column van Nederland 2004.
Voor het eerst wordt dit jaar ook een publieksprijs uitgereikt voor de Beste Schoolkrant Cover van Nederland 2004.
De vakjury bestaat uit oud-hoofdredacteur van HP de Tijd Bert Vuijsje (juryvoorzitter), cabaretier, columnist en programmamaker Dolf Jansen (Column), Ramona Dales van Het Hoofdkantoor en de HvA (Vormgeving), en Remco Colthof van de UvA (Website). Samen met medewerkers en studenten van HvA en UvA heeft de vakjury alle inzendingen beoordeeld. De prijzen, waaronder een wisselbokaal en een geldbedrag van 500 euro voor de beste schoolkrant, worden uitgereikt door Howard Komproe.

Meer informatie en het programma vindt u op: www.schoolkrantdag.nl

De Schoolkrantdag 2004 vindt plaats in HvA-gebouw De Leeuwenburg, Weesperzijde 190, Amsterdam (naast het Amstelstation).

Voor meer informatie over de Schoolkrantdag 2004 kunt u contact opnemen met:
Mireille Smits van Oyen(HvA), telefoon: 020-570 26 01 of e-mail: schoolkrantdag@mc.hva.nl Journalisten die de Schoolkrantdag willen bijwonen worden verzocht zich aan te melden bij Mireille Smits van Oyen.

29 mrt 04 10:18