TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 29-03-2004

Televisie
TROS MUZIEKFEEST IN DE SNEEUW
Uitzending zaterdag 3 april
Nederland 2 ­ 20.00 uur


TROS MUZIEKFEEST IN DE SNEEUW GROOT SUCCES

Een strakblauwe lucht, hagelwitte pistes, Nederlandse muziek en een glaasje glühwein. Ruim 800 TROS-leden beleefden onlangs in deze omstandigheden, samen met een keur aan Nederlandse topartiesten, een bijzondere reis naar Westendorf in het Oostenrijkse Tirol. Op zaterdag 3 april kan op televisie anderhalf uur lang worden genoten van het TROS MUZIEKFEEST IN DE SNEEUW. Uiteraard worden ook beelden van het pittoreske Westendorf getoond en zijn er interviews te zien met de artiesten.

In een grote feesttent worden de gasten op de openingsavond verwelkomd met een optreden van Wolter Kroes en verrassingsgaste Marianne Weber. BZN verzorgt ook een avondvullend programma in deze feestelijke ruimte. Op diverse sfeervolle locaties in en rond Westendorf brengen de artiesten een nummer, zoals Petra Berger, Arwin Kluft en Alessi. Een pittoresk marktplein in hartje Westendorf is het decor van hun optreden. Ook wordt Petra Berger gefilmd in Salzburg, de geboorteplaats van Mozart, met tevens een blik op het geboortehuis van deze wereldberoemde componist en beelden van de romantische locaties uit de film 'The Sound Of Music'.

Op een skipiste galmt het Nederlandse lied gezongen door Jan Smit. Jan van Est en Wolter Kroes laten van zich horen tijdens een après-ski op de berg. Een speciaal evenement is de fakkeloptocht met 800 fakkels naar een skipiste. Eenmaal aangekomen op de piste wordt een show uitgevoerd door de plaatselijke skileraren met fakkels en verlichte sneeuwruimers waarbij een glaasje glühwein niet te versmaden is. De slotavond van deze winterreis wordt gevierd met een uitbundig optreden van Charlène en niemand minder dan Frans Bauer.

Foto's, dagboeken en gesprekken met de artiesten zijn te vinden op de website www.trosmuziekfeest.nl.