Radio Nederland Wereldomroep

Gepubliceerd op

Nieuw bij Wereldomroep: Hollands Diep

Vanaf 3 april zendt de Wereldomroep iedere zaterdag van 8.00 tot 10.00 uur het nieuwe radioprogramma 'Hollands Diep' uit. Presentator Jeroen Dirks praat aan de ontbijttafel met verschillende gasten over hun visie op de Nederlandse samenleving. Wekelijks wisselende columnisten zorgen voor een verrassende kijk op Nederland. Ook luisteraars kunnen vragen stellen en live meepraten via e-mail (hollandsdiep@rnw.nl). Hollands Diep wordt via de korte golf uitgezonden in Europa en is via satelliet en internet wereldwijd te beluisteren.

Hollands Diep gaat door waar de actualiteit stopt en geeft een kijk op Nederland; soms van binnenuit en soms van buitenaf. Tijdens de eerste uitzending op 3 april is Aad van den Heuvel de hoofdgast en bijt columniste Ebru Umar het spits af. De andere vaste columnisten zijn Trouwcolumnist Sylvain Ephimenco, schrijfster/columniste Hermine Landvreugd en politiek redacteur van de Wereldomroep Rutger van Santen. Joop van Tellingen deelt elke week de laatste Nederlandse roddels met de luisteraars. Ook komt het weer in Europa uitgebreid aan de orde.

De Nederlandstalige radioprogramma's van de Wereldomroep zijn wereldwijd te beluisteren via de korte golf, satelliet en internet. In Europa kunnen luisteraars dagelijks via de korte golf naar informatieve, culturele en muziekprogramma's luisteren. Buiten Europa zendt de Wereldomroep in elke regio minimaal één uur per dag uit met nieuws, actualiteiten en achtergronden via de korte golf. Luisteren via satelliet is in Europa, Afrika, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland 24 uur per dag mogelijk. Ook via internet kunnen luisteraars 24 uur per dag de Wereldomroep volgen.

De Wereldomroep is de internationale publieke omroep van Nederland. Via radio, televisie en internet biedt de Wereldomroep nieuws, informatie en cultuur in het Nederlands, Engels, Spaans, Indonesisch, Portugees, Frans, Papiamento en Chinees aan miljoenen mensen over de hele wereld. Bovendien promoot de Wereldomroep muziek van Nederlandse bodem in het buitenland. RNTC verzorgt trainingen en adviseert media-organisaties in ontwikkelingslanden. Meer informatie over de Wereldomroep staat op www.wereldomroep.nl.