Gemeente Goes

Persbericht

Campagne "Zo heb je een fiets, zo heb je niets" van start

Op zaterdag 3 april a.s. om 10.30 uur gaat op het parkeerterrein aan de Oostwal bij de Gasthuisstraat de campagne "Zo heb je een fiets, zo heb je niets" van start.
Wethouder C.R.M.M. Linssen bindt als eerste de strijd aan tegen fietsdiefstal en laat zijn postcode en huisnummer in het frame van zijn fiets graveren.
De politie, de plaatselijke afdeling van de Fietsersbond en de gemeente reiken die dag folders en flyers uit en geven voorlichting over onder meer het stelen en helen van fietsen, het gebruik van goede sloten, het graveren in en registreren van fietsen en wat te doen bij diefstal van fietsen.
De fietsbezitters kunnen bij de Goese stadswachten terecht voor het gratis graveren van de postcode en het huisnummer in het frame van de fiets. Voorwaarde is dat de fietser zich legitimeert en aantoont dat het zijn fiets is.
De fietsers kunnen hun mening geven over fietsendiefstal door het invullen van een enquête, waarbij vragen gesteld worden over slachtofferschap, aangiftebereidheid, diefstalgevoelige locaties, stallingsmogelijkheden in de gemeente en maatregelen die de fietser zelf neemt.

Rijwielhandel Jeremiasse is aanwezig met informatie over goedgekeurde fietssloten.
Het Zoutwater Collectief uit Yerseke verzorgt een aantal optredens.

De afgelopen twee jaar deden ruim 600 Goesenaren aangifte van diefstal van hun fiets. De gemeente Goes en de politie besteden de komende tijd extra aandacht aan fietsendiefstal. Een paar simpele voorzorgsmaatregelen kunnen vaak al voldoende zijn fietsendiefstal te voorkomen. De opsporing van een gestolen fiets wordt bemoeilijkt, omdat de fietsbezitter vaak weinig gegevens van zijn fiets weet en de fiets niet is voorzien van een postcode met huisnummer. Met de actie 'Zo heb je een fiets, zo heb je niets!!' willen de gemeente en de politie de fietsers stimuleren samen met hen actie te ondernemen tegen fietsendiefstal.