TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 31-03-2004

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 3 april
Radio 2 ­ 16.00 uur


TROS MUZIEKCAFÉ BRENGT VEEL MUZIEK VAN EIGEN BODEM

TROS MUZIEKCAFÉ begint de maand april goed met topartiesten van eigen bodem en een bijzondere zanger/songwriter uit België, Jan de Campenaere. Hij treedt op als Venus in Flames en wordt door onze zuiderburen al in één adem genoemd met giganten als Neil Young, Jeff Buckley en Paul McCartney. Zijn debuutalbum is geproduceerd door Gert Bettens, de helft van het welbekende duo K's Choice. Dat belooft dus wat in TROS MUZIEKCAFÉ van zaterdag 3 april a.s.

Verder in deze uitzending een optreden van Mieke Stemerdink. Zij is onlosmakelijk verbonden met de Gigantjes, maar inmiddels is ze letterlijk en figuurlijk een 'Mean Mother'. En zo heet de theatershow waarmee ze toert ook. Het repertoire dat ze brengt is van de grote zangeressen die Mieke bewondert, zoals Billy Holiday, Dionne Warwick, Nina Hagen en Blondie.

Ook Georgie Davis bezoekt het TROS MUZIEKCAFÉ. Georgie scoorde jaren geleden een hit met de single 'Blackstar'. Hij klonk als Stevie Wonder en in die hoedanigheid deed hij ook mee aan de Soundmixshow. Door de jaren heen is Georgie altijd wel actief gebleven in de muziek en komt in TROS MUZIEKCAFÉ zijn nieuwe single - een erg dansbare plaat - laten horen.

Yellow Pearl deed dit jaar mee aan het Nationaal Songfestival, schopte het tot de finale, legden het daarin af tegen Re-union, maar deze heren treuren niet. Hun liedje 'For you and me' is inmiddels uitgekomen op single. Yellow Pearl treedt op in TROS MUZIEKCAFÉ

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2.




TROS