TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 01-04-2004

Televisie
Z@PPSPORT
Uitzending zaterdag 3 april
Z@ppelin (Nederland 3) ­ 08.55 uur


Z@PPSPORT BEREIDT ZICH VOOR OP OLYMPISCHE SPELEN

Raymond is judoka en heeft een groot probleem: als hij in de houtgreep wordt genomen door zijn tegenstander dan komt hij er niet meer uit. Hij kan dus wel wat hulp gebruiken. Presentator Barbara Barend gaat samen met Raymond en Joël (het judovriendje van Raymond) op zoek naar topjudoka Mark Huizinga. Hij is olympisch kampioen judo. In 'Hellup' zie je of Mark Raymond kan helpen.

Deze zomer vinden in Athene de Olympische Spelen plaats. De rubriek 'Huh?!' staat daarom de aankomende vijf weken in het teken van de spelen. Deze week gaat Z@PPSPORT op bezoek bij Erica Terpstra die ons alles gaat vertellen over het ontstaan van de Olympische Spelen. En misschien doet ze wel voor hoe je moet juichen als Nederland goud wint.

De C1 uit Driebergen mag dit jaar voor het eerst meedoen aan de Nederlandse Kampioenschappen korfbal. Heel spannend dus. In hun poule zijn ze dit jaar eerste geworden, dus een goede kans om de finale te bereiken! Maar zo eenvoudig is dat niet, want iedereen is heel goed. In de 'Repo' zie je of C1 uit Driebergen het tot de finale weet te redden.

Verder in de uitzending:
S In 'Move' een speciale snowboardbeweging;
S De 'Kommersjal' gaat over trampolinespringen;
S Iemand uit de badmintonwereld wordt gehuldigd in de 'Huldiging'.

Deze uitzending wordt woensdag 7 april herhaald om 16.15 uur op Z@ppelin op Nederland 3.

Zie voor meer informatie: www.z@ppsport.nl.




TROS