Partij van de Arbeid


PERSBERICHT

JS PvdA


Amsterdam, 1 april 2004


PvdA Tweede-Kamerlid Godelieve van Heteren brengt samen met Jonge Socialisten bezoek aan Vlaanderen


PvdA-kamerlid Godelieve van Heteren brengt zaterdag 3 april samen met de PvdA jongerenorganisatie De Jonge Socialisten een werkbezoek aan Vlaanderen. De JS brengt een bezoek aan Vlaanderen om Nederlandse jongeren te laten zien, dat het een wereld van verschil is wanneer sociaal-democraten deel uit maken van de regering. Aanleiding voor het bezoek is de aankondiging van de Vlaamse leider van de sociaal-democratische SP.a, Steve Stevaert, om bussen met Belgen naar Nederland te sturen. Zo wil hij hen de gevolgen van een regering zonder sociaal-democraten laten zien.


De delegatie zal op drie beleidsthema's onderzoeken hoe het is om met een socialistische coalitieregering te leven. Zo zal in Hasselt gesproken worden over de voordelen van gratis openbaar vervoer en over de gezondheidszorg. Steve Stevaert zal de groep in zijn eigen stad Hasselt verwelkomen. In Antwerpen wordt gesproken over het minderhedenbeleid. De Vlaamse delegatie zal bestaan uit een groep Jongsocialisten van Animo een Vlaams parlementslid. Aan het eind van de dag wordt er een petitie opgesteld voor het kabinet Balkenende.


Het CDA-VVD-D66 kabinet is de afgelopen maanden bezig met het uithollen van de positie van zwakkeren. "Nederlanders moeten weten dat de vergaande bezuinigingen op sociaal vlak onnodig zijn. De SP.a zorgt er immers voor dat in economisch slechtere tijden de meest kwetsbare groepen in de samenleving gespaard blijven", aldus Loes Ypma, voorzitter van de Jonge Socialisten in de PvdA.


Voor meer informatie: Loes Ypma (voorzitter JS) 06-14896277