Gemeente Heerlen

Miljoenenlijntje nu ook via stations

Heerlen en Landgraaf!

Op zaterdag 3 april is de officiële opening van station Heerlen als nieuwe halte van het Miljoenenlijntje. De bestaande route van de ZLSM wordt namelijk uitgebreid met het nieuwe traject via Landgraaf naar Heerlen. De feestelijke opening door burgemeester Toine Gresel en wethouder Eduard Prickarz vindt om 14.05 uur plaats op perron 5 van het NS-station Heerlen. Op zondag 4 april is de eerste dienstregelingsrit voor het publiek. Het publiek kan vanaf dan iedere zondag en op een aantal feestdagen tussen alle deelnemende stations met de stoomtrein reizen.

Bijzondere prestatie
De ZLSM is het eerste Nederlandse museumspoorwegbedrijf dat een dienstregeling op het openbare spoornet gaat uitvoeren. Hiervoor worden aan de vrijwilligersorganisatie ZLSM bijzonder professionele eisen gesteld door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Het is dan ook een hele prestatie dat de vrijwilligers deze eisen goed hebben weten in te vullen.

April Feestmaand ZLSM
Op 4 april is er in Heerlen een koopzondag in het teken van de mode. Op 11 en 12 april reist de Paashaas mee als speciale passagier. Tijdens het Museumweekend kan men op zondag 18 april deelnemen aan speciale activiteiten in het ZLSM-museum, het Industrion in Kerkrade of het Thermenmuseum in Heerlen. Op 25 april wordt de feestmaand afgesloten met een speciale actie: iedereen, jong en oud, kan dan tegen het reductietarief reizen. Ook in de rest van het zomerseizoen zijn volop bijzondere activiteiten gepland.

Meer informatie
Informatie over tarieven, dienstregeling en arrangementen kan men terugvinden op internet: www.miljoenenlijn.nl of via telefoonnummer: 045-5440018.




Gemeente Heerlen