Politie Zeeland


Persbericht

Brandweerwedstrijd in de gemeente Terneuzen

Op zaterdag 3 april wordt er in de gemeente Terneuzen een brandweer wedstrijd georganiseerd in de klasse TAS-HD (Tankautospuit Hoge Druk). Tussen 8 uur 's morgens en 5 uur 's middags zullen 24 ploegen aantreden op twee wedstrijdbanen.

Bij deze wedstrijd is het de bedoeling dat de deelnemende ploegen op een zo snel en veilig mogelijke wijze een brand bestrijden en mogelijke slachtoffers redden.
Doordat de afgelopen jaren steeds meer van de brandweer wordt verwacht van het optreden van de brandweer bij brand en andere calamiteiten is het steeds belangrijker goed op deze taak voorbereid te zijn. Het organiseren van brandweerwedstrijden is daarbij een prima hulpmiddel. Tijdens de voorbereidingen worden de puntjes nog eens een keer op de I gezet en tijdens de wedstrijddag wordt er door een deskundige jury een objectief oordeel geveld over het optreden van de ploegen. Deze beoordeling kan dan in de loop van het jaar weer meegenomen worden bij het opstellen van de oefenplannen door de verschillende korpsen.

Zaterdag zullen de posten Hoek en Sluiskil van de gemeente Terneuzen als gastheer voor de deelnemende ploegen fungeren. De mensen van deze posten hebben de afgelopen veel werk verzet om alles goed te organiseren en het mogelijk te maken 24 ploegen op twee banen te laten spelen.
Onder de deelnemers zitten gemeentelijke brandweren en een aantal bedrijfsbrandweren, bovendien doen er deze keer drie Brabantse ploegen mee.


Noot voor de redactie