Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting


Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

Landelijke ontmoetingsdag 3 april 2004

Ook dit jaar organiseert de NCFS een landelijke ontmoetingsdag en wel op 3 april 2004. Plaats van handeling is het inmiddels vertrouwde Educatorium van de Universiteit van Utrecht.

Jacquelien Noordhoek, directeur NCFS, zal over het laatste nieuws van de NCFS vertellen. Aansluitend zal dr. E.A. van de Graaf "De medische stand van zaken" op het gebied van Cystic Fibrosis toelichten. Daarna is er de mogelijkheid om een eerste workshop bij te wonen.

Een uitgebreide lunch volgt, waarbij ook weer de traditionele bedrijvenmarkt kan worden bezocht. Na de lunch kunt u een tweede workshop volgen.

Na de theepauze zal Dr. J.J.E. Hendriks vertellen over "Het effect van vitamine K op het metabolisme". Hij ontving vorig jaar de extra Onderzoekssubsidie van de ALLM en de NCFS. Na deze bijdrage zal de jaarlijkse Christina-onderzoekssubsidie à 10.000 euro van dit jaar worden uitgereikt aan wetenschappelijk onderzoek op het gebied van CF. Informatie over de Christina Onderzoekssubsidie en de vorig jaar toegekende eenmalige onderzoekssubsidie van de ALLM en de NCFS vindt u onder Wetenschap | Onderzoekssubsidies Het middagprogramma wordt afgesloten door NCFS-ambassadeur Arnold Vanderlyde.

Dit jaar wordt in het programma speciale aandacht besteed aan diegenen die met verlies geconfronteerd zijn. U heb daarover al in het CF-Nieuws kunnen lezen. Voor allen, die er prijs op stellen deze workshop bij te wonen, is bij de volledige uitnodiging een speciale brief gevoegd.

Ook voor kinderen en jongeren tot 16 jaar is een speciaal programma samengesteld met medewerking van Stichting de Regenboogboom en acteurs van Theater Draad.

Tijdens de landelijke ontmoetingsdag is er de mogelijkheid van kinderopvang. Het gehele programma ziet er als volgt uit:

Dagvoorzitter: Krijn Verhage

09.45 - 10.30 Ontvangst met koffie of thee. Bedrijvenmarkt 10.30 - 11.15 Welkom door Drs.J.J.Noordhoek-van der Staay Dr. E.A. van de Graaf: "Medische stand van zaken" 11.15 - 12.15 Workshops
12.15 - 14.00 Lunch - Bedrijvenmarkt
14.00 - 15.00 Workshops
15.00 - 15.30 Theepauze - Bedrijvenmarkt
15.30 - 16.30 Dr. J.J.E. Hendriks: "Het effect van vitamine K op metabolisme"
Drs.J.J.Noordhoek-van der Staay: "Uitreiking
Christina-onderzoekssubsidie"
Arnold Vanderlyde, Ambassadeur NCFS: "Afsluiting" 16.30 - 17.30 Afsluitende borrel + muziek

De volledige uitnodiging met een uitgebreid overzicht van alle workshops, een inschrijfformulier en een BC-verklaring kunt u downloaden via de Downloadpagina op deze website. U kunt de volledige uitnodiging uiteraard ook verkrijgen via het bureau van de NCFS in Baarn of via e-mail

De NCFS hoopt ook u te mogen begroeten in Utrecht op zaterdag 3 april a.s.!

Meer informatie over de jaarlijkse landelijke ontmoetingsdag van de NCFS vindt u onder Bijeenkomsten | Ontmoetingsdag Oude uitnodigingen en verslagen van de ontmoetingsdagen vindt u onder Bijeenkomsten | Ontmoetingsdagarchief

© NCFS, Dr. A. Schweitzerweg 3, 3744 MG Baarn telefoon 035 - 64 79 257, fax 035 - 64 79 489, e-mail info@ncfs.nl