Ingezonden persbericht

Onbekendheid met voorlichting psychische problemen

ZOETERMEER, 20040403 -- Uit de wekelijkse opiniepeiling op het Stress en Burnout internetplatform Burnin.nl, blijkt dat 85% van de ruim 1000 respondenten, niet op de hoogte is van de activiteiten en campagnes van het Nationaal Fonds voor Geestelijke Volksgezondheid (NFGV).


Het NFGV is een fonds en dat betekent dat zij afhankelijk is van bijdragen uit de samenleving. Voorlichting en preventie is essentieel om het ziekteverzuim en de WAO instroom te verlagen.

Het NFGV heeft twee kerntaken n.l. het verstrekken van subsidies aan wetenschappelijk onderzoek en projecten in de geestelijke gezondheidszorg en voorlichting geven over psychische problemen.

Eén op de vijf Nederlanders moet zich regelmatig ziek melden, dit komt neer op drie miljoen mensen. Het gaat hierbij om mensen met o.a. depressieve- of stressklachten, vastgelopen relatie, angststoornissen, of verwerking van rouw om het verlies van een dierbare.

De overheid zal zich daarom meer moeten richten op voorlichting en preventie om de kosten die gepaard gaan met ziekte en WAO instroom drastisch te verlagen.




Ingezonden persbericht