Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 3 april 2004

* BROMFIETSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiemensen van het wijkteam Maashaven van de politie van het district Feijenoord-Ridderster hebben vrijdag een bromfietscontrole gehouden. Er is op drie locaties gecontroleerd: Persoonshaven, Laan op Zuid en Wilhelminaplein. In totaal zijn er 97 gemotoriseerde tweewielers aan een controle onderworpen en 51 bestuurders kregen een bekeuring voor o.a. snelheid, geen certificaat, geen verzekeringsbewijs, geen verzekeringsplaatje, geen helm dragen, onverzekerd rijden en technische gebreken. Tijdens de controle werden ook nog vijf automobilisten bekeurd voor verkeerd parkeren. Twee bromfietsen zijn in bewaring genomen omdat ze niet verzekerd waren. Eén bromfiets is in beslag genomen omdat het framenummer niet te lezen was. Er zijn diverse waarschuwingsbrieven uitgereikt in verband met het project 'Aanpak Scooter Overlast (ASO)'.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - De politie Rotterdam - Rijnmond heeft vrijdagmiddag een tweetal hennepkwekerijen ontmanteld. Eén aan de Libanonweg en één aan de Zegwaardstraat. In district Oost stelde men een onderzoek in in een woning aan de Libanonweg in verband met klachten van omwonenden. Aan de achterzijde van de woning hing een hennepgeur en een raam was dichtgetimmerd. De bewoonster wilde niet opendoen, waarop men is binnengetreden met een machtiging. In de kelderruimte trof men een kwekerij aan met 245 planten en apparatuur. De 52-jarige bewoonster is overgebracht naar een politiebureau, tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. De elektriciteit werd op illegale wijze verkregen. Planten en apparatuur zijn inmiddels vernietigd
In het district De Noordhoek ging de politie vrijdagmiddag naar de Zegwaardstraat omdat er zich in een woning een hennepkwekerij zou bevinden. In het pand op de benedenverdieping vond men in de woonkamer een hennepkwekerij met 411 planten. Er was geen sprake van diefstal van elektriciteit. Naar de verantwoordelijke(n) wordt een onderzoek ingesteld. Alle spullen worden vernietigd.