Gemeente Amsterdam

Kledinginzameling voor en door Mensen in Nood
15 maart 2004 - Mensen in Nood
De landelijke voorjaarsacties van de Kledingactie van Mensen in Nood gaan weer van start. Ook in uw gemeente vindt er een inzameling plaats op zaterdag 3 april 2004 van 10.00 tot 12.30 uur. Kleding, schoeisel, huishoudtextiel en dekens in gesloten plastic zakken zijn van harte welkom.

Opbrengst kleding voor kinderopvanghuis

Kinderopvang in de Oekraïne

De Kledingactie zamelt al ruim 35 jaar kleding in en is hiermee de oudste charitatieve kledinginzamelaar van Nederland. Bovendien is Mensen in Nood in het bezit van het CBF-keurmerk. De ingezamelde kleding wordt verkocht aan betrouwbare sorteerbedrijven in Nederland.

Ook dit voorjaar gaat de opbrengst van de kleding naar een weeshuisproject in de Oekraïne. Hulp is daar namelijk nog steeds hard nodig. Samen met de lokale stichting Slobozhanshchina zet de Kledingactie zich in voor hulp aan ruim 140 weeskinderen. Afgelopen najaar is er gestart met het opknappen van een leegstaand onderwijsgebouw. Inmiddels is het gebouw voorzien van een nieuw dak, zijn er moderne gasleidingen aangelegd, zijn er vensters geplaatst en is de elektrische bedrading vernieuwd. Bovendien is er gestart met het onderwijsprogramma voor de kinderen.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.kledingactie.nl of bellen naar 073-6871060.

© Gemeente Amsterdam