Ingezonden persbericht

Nieuwe vinyl van Nederlandstalige hiphop formatie Boogaloo

LEEUWARDEN, 20040323 -- Reflectie, zo heet de nieuwe ep van Nederlandstalige jazzy hiphopformatie Boogaloo uit Leeuwarden die dit jaar in eigen beheer op vinyl verschijnt. Deze 6-tracks tellende vinyl zal worden gepresenteerd in de bovenzaal van De Gloppe, Leeuwarden op zaterdag 3 april van 20.00u. - 23.00u. Vanaf deze datum zal 'Reflectie' ook in de betere platenzaken te vinden zijn.


De Leeuwarder hiphopband laat op hun nieuwe ep een volwassen organisch geluid horen en dat is niet in de laatste plaats te danken aan de muzikanten die eraan
hebben meegewerkt. Zo speelt Arjen Bras op alle nummers virtuoos gitaar, zorgen Ruben Mulder en zijn Fender Rhodes voor een warm jazzy geluid en knalt Miesjah Kramer funky beats uit zijn drumstel. Dit alles gebeurde onder toeziend oog van DJ Gup die alle muziek produceerde en arrangeerde en tevens alle scratches voor zijn rekening nam. Op deze warme funky beats tonen de mc's Leerik en Kerat als vanouds hun diepgang op tekstueel gebied.

Live zal de band, aangevuld met bassist Wander Catshoek, dan ook een zeer funky en jazzy optreden weggeven. Nummers van de nieuwe ep en van 'Zintuigen' (2002) zullen ten hore worden gebracht en natuurlijk wordt er ook gefreestyled.

Dj Lowpro uit Groningen zal de mensen in de juiste stemming brengen met zijn platencollectie en host Cee-Major (The Proov) zal de avond presenteren. Na
23.00u. zullen de soundsystems Shiny Irie, Zunrize Zound (beide uit Leeuwarden) en Cool Rock (uit Amsterdam) het overnemen tijdens de reggaebash. Al met al een vol programma wat de 4 euro entree zeker waard zal zijn!



Ingezonden persbericht