PERSBERICHT - 2004-03-31

Twee schepen Hurtigrute even in Amsterdam

Twee passagiersschepen van de beroemde Noorse Hurtigrute (de dagelijkse luxe bootverbinding langs de westkust tussen Bergen en Kirkenes bij de Russische grens) zijn voor korte tijd te bezichtigen in Amsterdam. De ms Nordnorge en de ms Trollfjord liggen op respectievelijk 3 en 10 april voor anker aan de Oostelijke Handelskade in de hoofdstad.

Het ms Nordnorge (foto) zal op 3 april aankomen in Amsterdam. Het is op zijn terugreis vanuit Chili en het Antarctisch gebied. Het schip blijft 24 uur in Amsterdam. Op 10 april wordt het ms Nordnorge weer ingezet op de Hurtigrute route Bergen-Kirkenes-Bergen.

Het ms Trollfjord (foto) loopt op 9 april Amsterdam binnen tijdens zijn Europa tour. Ook dit schip blijft 24 uur in Amsterdam. Beide schepen zullen liggen aan de Oostelijke Handelskade, te bereiken door de Passengers Terminal Amsterdam (aan de achterkant van het CS Amsterdam).

Het is mogelijk om zelf een kijkje aan boord te nemen. Er worden rondleidingen gegeven en in een gezellige informele sfeer en onder het genot van een kopje koffie of thee, hopen wij u een stukje "Hurtigrutengevoel" te geven.

Op 3 april tussen 15 en 17 uur en op 10 april tussen 11 en 14 uur is het mogelijk een kijkje aan boord te nemen en deel te nemen aan een rondleiding. Aanmelden hiervoor kan nog tot 2 april a.s. via info@norsketuristservice.nl

Kijk voor meer informatie over deze dag en aanmelding op: http://www.norske.nl/