VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Carolina Dijkhuizen en Robby Kensmil worden Nala en Simba in musical The Lion King

Het nieuw ontdekte talent Robby Kensmil gaat de hoofdrol van de leeuwenwelp Simba spelen in de nieuwe Nederlandse productie van Disney's The Lion King. Tegenspeelster Carolina Dijkhuizen, bekend als alternate Aida in de gelijknamige musical, wordt zijn geliefde Nala. Robby Kensmil is een onbekende in het musicalcircuit en werd ontdekt tijdens een van de audities voor de Lion King School die speciaal voor de productie werd opgericht. De belangstelling voor audities is nog nooit zo groot geweest, maar liefst 3500 auditanten deden een poging voor een rol in dit Afrikaanse avontuur. Naast audities in Nederland werd er ook gecast in Zuid-Afrika en op Curaçao.

De 30 jarige Robby Kensmil groeide op in Amsterdam Zuidoost. Al vanaf zijn twaalfde levensjaar is hij bezig met zijn grote passie voor muziek. Hij begon met rappen en zong in diverse R & B bandjes. Afgelopen half jaar doorliep hij met veel succes de Lion King School, waar hij zang-, dans- en acteerlessen kreeg. De rol van Simba is zijn eerste stap in het professionele circuit en daarmee ook zijn musicaldebuut.

Joop van den Ende: 'Robby heeft iets over zich waardoor je een haast vanzelfsprekende sympathie voor hem voelt. Hij liet tijdens de audities zien dat hij heel goed weet wat de rol in zich heeft. Zijn prachtige poprock stem, open uitstraling en bijzonder groot enthousiasme deden mij en het hele castingteam unaniem besluiten dat hij de juiste Simba zal zijn.'

Carolina Dijkhuizen was in het voorjaar van 2001 als een van de drie Aida's verwikkeld in de strijd om de felbegeerde hoofdrol van Aida in de succesvolle musical van Elton John en Tim Rice. Uiteindelijk mocht zij als alternate de rol van Aida twee keer in de week spelen en maakte zij hiermee haar musicaldebuut. In The Lion King krijgt zij de kans om de rol van Nala volledig op zich te nemen. 'Bij Aida kwam ze destijds binnen als jong meisje uit Veendam, met nauwelijks ervaring. Ik ben verrast te zien wat voor een enorme groei zij de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Een zeer harde werker die bij Aida haar bijzondere talent heeft laten zien.', aldus Joop van den Ende.

De musical The Lion King is na Aida de tweede coproductie tussen Joop van den Ende Theaterproducties en Disney Theatrical Productions. The Lion King is eigenlijk een te grote productie voor Nederland, met 60 acteurs heeft het zelfs de grootste cast ter wereld. Maar omdat het Fortis Circustheater zijn 100-jarige jubileum viert komt The Lion King via New York, Londen, Hamburg en Tokio nu ook naar Scheveningen.

Disney's The Lion King ontving wereldwijd 15 miljoen bezoekers en een dertigtal internationale onderscheidingen waaronder zes Tony Awards. Het beroemde duo Elton John en Tim Rice verzorgde de muziek en liedteksten voor de musical, waaronder de hits 'Can You Feel the Love Tonight', 'Hakuna Matata' en 'Circle of Life'. The Lion King gaat op 4 april 2004 in première in het Fortis Circustheater in Scheveningen.

Noot voor de redactie,