Gemeente Goudadatum: 6 januari 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Mohammed Fallah
telefoon: 0182-8393

proef met omleiding van de bus om de markt

Met ingang van 4 april tot en met 1 oktober 2004 rijden lijnen 2 en 3 niet over de markt maar erom heen. Deze periode proef dient als omleidingriode dient als proef om de gevolgen van een omleiding in kaart te brengen. Het college van B en W heeft hiertoe besloten. De proef wordt in samenwerking met Connexxion uitgevoerd. Na de proef volgt er een evaluatie en een defenitief besluit over de route.

signalen

Het blijkt dat voetgangers en fietsers de bus als hinderlijk en gevaarlijk ervaren. Horecagelegenheden zouden nu hun terassen uitbreiden, maar kunnen dat niet doen, omdat er ruimte moet overblijven voor de bus. Ook wil men meer activiteiten op de markt organiseren.

alternatieve route

De buslijnen 2 (Korte Akkeren) en 3 (Goverwelle) rijden tijdens de proef niet meer via de markt. Tijdens de proef kunnen passagiers in- en uitstappen bij de haltes Agnietensstraat, Tiendeweg en Doelenstraat. In de richting van het station rijden de bussen via de Fluwelensingel en Blekersingel.

huidige routes lijn 2 en 3

De lijnen rijden momenteel in twee richtingen door de binnenstad. Vanaf het busstation richting Veerstal via de route Kleiwegbrug Korte Vest- Agnietenstraat (halte) Convenstraat Lem Dulstraat Nieuwe Markt (halte) Achter de waag Markt Wijdstraat Westhaven (haltes Museum en Veerstal) Veerstal naar Korte Akkeren (lijn 2) en Goverwelle (lijn 3).

Vanaf de Veerstal richting busstation via de route Veerstal Oosthaven (haltes Veerstal en Museum) Dubbele Buurt Wijdstraat Markt Achter de Waag Nieuwe Markt (halte) Lem Dulstraat Houtmansgracht Tiendewegbrug en vervolgens richting station via de Karnemelksloot (halte) Eerste kade Noothoven van Goorstraat (halte) Stationplein.

Footer