Ingezonden persbericht


Persbericht

Gastexposanten in 'Kunst aan de Kust' te Zandvoort

ZANDVOORT- 'Kunstschatten aan de zee'. Met dit thema geven de kunstenaars Elly Malessy en Annemarie Honderdors hun kijk op de wereld om ons heen. Beiden exposeren hun nieuwste werkstukken in de BKZ-galerie "Kunst aan de Kust" van zondag 4 april tot vrijdag 4 juni. Tevens worden er kunstwerken van de vereniging Beeldende Kunstenaars Zandvoort getoond. De feestelijke opening van deze expositie is op zondag 4 april om 16.00 u.

De schilderes Elly Malessy-Blik uit Heemstede laat de beschouwer via haar schilderijen een kijkje nemen in haar wereld met als thema "Wonderlijke Figuren". Zelf zegt ze daarover: "Het is een vertaling van innerlijke bewogenheid, die er op gericht is een positieve uitstraling teweeg te brengen in een wereld waar zoveel mensen het hoofd laten hangen". In haar werk streeft Elly naar puurheid, een gevoel dat teruggaat naar haar kinderjaren. Haar schilderijen hebben levendige kleuren waardoor een aanstekelijk vrolijke uitstraling ontstaat. Elly is onlangs met succes afgestudeerd aan de Kunstacademie te Haarlem.

Een andere kunstvorm die de galerie siert, zijn de keramische objecten van de Hillegomse kunstenares Annemarie Honderdors. In de jaren '70 begon zij met het weven van wandtapijten, monumentale weefsels waarin keramische vormen werden verwerkt. Op den duur vormde keramiek steeds meer de basis voor verrassende combinaties met andersoortige materialen. Annemarie geeft haar kunstwerken vaak organische structuren door onalledaagse oppervlaktebehandelingen. Mede daardoor krijgen haar kunstwerken vaak een weersbestendig 'huid' en komen uitstekend tot hun recht in tuinen en plantsoenen. Momenteel maakt zij keramische constructies waarin elementen van koper zijn verwerkt, vaak gestileerde vruchten of bloemvormen; soms ontstaan fragiele, geminimaliseerde dierfiguren.

De verenigingsgalerie "Kunst aan de Kust" vindt u op de kop van de Zuidboulevard Paulus Loot no 1 in Zandvoort; naast Holland Casino en Hotel Zuiderbad. De expositie "Kunstschatten aan zee" is te zien van zondag 4 april tot vrijdag 4juni. De openingstijden zijn iedere zaterdag en zondag van 12 tot 18.00 uur.

Ton Timmermans
(voorzitter BKZ)
Burg. van Fenemaplein 2/804
2042 TA Zandvoort
t: 023-5717901
e: tontim@tiscali.nl