DCWDA


De Dutch Line Dance Awards 2004

Op zondagmiddag 4 april 2004 worden voor de eerste maal de Dutch Line Dance Awards uitgereikt voor de volgende categorieën :
- Beste Line Dancer (Man en Vrouw)

- Beste Choreograaf (Man en Vrouw)

- Beste Instructeur (Man en Vrouw)

- Beste Team

- Beste Dans

- Personality van het jaar

- Promising Star, het meest veelbelovende talent onder de 18 jaar

Deze Awards zullen jaarlijks worden toegekend door de Dutch Country Western Dance Association (DCWDA, zie www.dcwda.nl) , die in 1992 is opgericht als eerste dansbond in Europa voor Country Western dansen, wat inmiddels tot officiële sport is benoemd.
Country Western Line Dance is een in Nederland zeer populaire dansvorm, waarin een vast patroon van danspassen wordt uitgevoerd door een groep van dansers op één of meerdere lijnen (vandaar de naam Line Dance). De DCWDA is sinds 2002 aspirant-lid van de Nederlandse Algemene Dansbond (N.A,D.B.) erkend door N.O.C./N.S.F.

Bij de DCWDA zijn op dit moment circa 300 dansclubs en 100 dansscholen aangesloten. Hier wordt veelal sociaal, recreatief, Line Dance beoefend.

Voor de circa 800 actieve wedstrijddansers organiseert de DCWDA jaarlijks 4 grote wedstrijden, de Benelux eind februari in 's-Hertogenbosch, de Europese Kampioenschappen eind april in Koningshof in Veldhoven, de Nederlandse Kampioenschappen eind oktober in Dalfsen en de Belgische Kampioenschappen in december in Westerlo. Deze wedstrijden worden tot de grootste ter wereld gerekend.

Jaarlijks, begin januari, worden door de Amerikaanse United Country Western Dance Council (UCWDC, zie www.ucwdc.com) de Wereldkampioenschappen, de Worlds, georganiseerd. De afgelopen twee keer vonden deze plaats in Nashville Tennessee. In 2002 is de DCWDA als gastheer opgetreden voor de Wereldkampioenschappen, die voor het eerst buiten de Verenigde Staten werden gehouden.
Deze kampioenschappen werden gehouden in NH Koningshof te Veldhoven en waren een groot succes.

Op de Wereldkampioenschappen worden jaarlijks de Starawards uitgereikt. Tijdens de afgelopen wereldkampioenschappen in januari 2004, zijn de volgende Starawards toegekend aan Nederlanders :
- Roy Verdonk, Personality van het jaar

- Giovanni Coenmans, Line Dancer van het jaar
- Roy Hadisubroto, Choreograaf van het jaar
- De Nederlandse Kampioenschappen, Evenement van het jaar

Op het gebied van Line Dance neemt Nederland een vooraanstaande plaats in.
Op de Wereldkampioenschappen van afgelopen januari kreeg Nederland 4 Starawards (25 % van de Awards) en werden 27 Nederlanders Wereldkampioen. (33% van alle Wereldkampioenschaptitels) Afgezet tegen het aantal deelnemers (18 %) is dit een formidabele prestatie voor een klein land als Nederland.

En nu worden dan voor het eerst de Dutch Line Dance Awards in Nederland uitgereikt!!!
Voor alle genomineerden wordt 4 april dan ook een hele spannende dag.
Belangrijke persoonlijkheden uit de wereld van de sport en politiek zijn uitgenodigd om de prestaties van onze dansers van wereldformaat de eer toe te kennen, die ze toekomt.

De officiële uitreiking is ingebed in een spectaculair weekend van 3 en 4 april, waarin veel vrij dansen afgewisseld worden met workshops en shows. Zaterdagavond is er een feestelijke dansavond met als thema Tropical Party.
Zondagmiddag om 15.00 uur worden de Awards uitgereikt en kan men tussendoor van schitterende shows genieten in

NH Koningshof
Locht 117
5504 RM Veldhoven

Voor meer informatie www.dcwda.nl of tel: 0618 050 708 (PR-DCWDA)

24 mrt 04 10:28