Gemeente Heerlen

SHOPPING + DAGEN

De vijf MAHHL steden (Maastricht, Aken, Heerlen, Hasselt en Luik) organiseren dit jaar voor de tweede maal de Euregionale shopping dagen onder de naam "Shopping +". Deze vijf steden zijn de belangrijkste commerciële, culturele en toeristische centra van de Euregio Maas-Rijn. Het doel van de Shopping + dagen is om de inwoners van de Euregio uit te nodigen de buursteden te bezoeken en te stimuleren dat zij dat vaker zullen doen.

Deze evenementen vinden plaats in het kader van een Euregionaal project genaamd "C?ur(s) de ville", waarin de vijf steden participeren. Gedurende 3 jaar wordt dit project van E 450.000,= gecofinancierd (50% van het budget) door de Europese Unie via het Interregprogramma Maas-Rijn. Het doel van het project C?ur(s) de Ville is de aantrekkelijkheid van het culturele, commerciële en toeristische aanbod in de stadscentra te benadrukken en een verandering in de bezoekgewoonten van de inwoners van de Euregio te bewerkstelligen. De "Shopping +" dagen hebben in 2004 plaats op: 4 april in Heerlen
8 mei in Luik
6 juni in Aken
5 september in Maastricht
2 oktober in Hasselt

Bij het samenstellen van het programma werken de vijf steden samen met lokale partners. Daaronder bevinden zich onder andere culturele instanties (musea, theaters, muziekgezelschappen), winkeliersverenigingen, de VVV, openbaar vervoerbedrijven en de Horeca. De bezoekers kunnen van gereduceerde tarieven profiteren bij de musea, van speciale aanbiedingen in de winkels, enzovoort. De vijf steden willen graag benadrukken dat de "Shopping +" dagen het resultaat zijn van een gezamenlijke euregionale actie waarvoor een gezamenlijke lay-out en één enkel logo wordt gebruikt. Dit wordt duidelijk door gezamelijke folders, posters, een website (http://www.shoppingplus.info) naast de websites van de afzonderlijke steden evenals een intensieve publiciteitscampagne in de pers. Om de "Shopping +" dagen te bezoeken worden de inwoners van de Euregio gestimuleerd het openbaar vervoer te gebruiken zoals de trein waarvoor het speciale "Euregioticket" gebruikt kan worden. Deze dagen worden elk jaar georganiseerd en zo kunnen de bezoekers hun gewoonten doorbreken en mobiele inwoners van de Euregio worden.

Gemeente Heerlen, 22 maart 2004

Afdeling Communicatie

Fred Peters, tel. (045)5604713

persvoorlichting@heerlen.nl

---- --