Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

RADIO 10 GOLD VIERT 16e VERJAARDAG

Hilversum, 1 april 2004 - Op 4 april 2004 viert Radio 10 Gold feest. Op die dag is het precies 16 jaar geleden dat Radio 10 Gold haar uitzendingen begon en daarmee het allereerste commerciële radiostation van Nederland werd.

Het officiële begin van Radio 10 Gold was op 4 april 1988. Radio 10 Gold zond toen alleen via de kabel uit. De proefuitzendingen begonnen al in december 1987. In eerste instantie werden de programma's ook in Milaan uitgezonden, om daardoor toelating tot de Nederlandse kabel mogelijk te maken. Sinds 1991 werd ook in een klein deel van Nederland, door een uitspraak van de rechter, via frequenties op de FM-band uitgezonden. Op 28 januari 1994 werd het mogelijk om Radio 10 Gold in heel Nederland te ontvangen via AM 675. Later volgden ook enkele FM frequenties. Sinds 1 juni 2003 is Radio 10 Gold in heel Nederland via de kabel, Internet en AM 1395 te ontvangen.

Tom Mulder, programmadirecteur van Radio 10 Gold, is trots op het jarige station: "Radio 10 Gold is na 16 jaar nog altijd springlevend. Qua naam en logo zijn we terug gegaan naar het oude en vertrouwde Radio 10 Gold. Het feest der herkenning van Radio 10 Gold is na het verlies van de FM frequentie alleen nog te vinden op de kabel en op de AM 1395 maar uit de stijgende luistercijfers is gebleken dat de luisteraars trouw zijn gebleven en dat ze ons weten te vinden. Dat willen we graag zo houden! De zender is als een vriend uit je eigen generatie."

"De programmaonderdelen en de spelletjes halen veel herinneringen op. Simpele belspelletjes als Kraak de Kluis, die al zo lang bestaan dat ze een nostalgische herinnering zijn geworden, blijken nog altijd immens populair. In een radiolandschap dat van 'schreeuwers' en 'bonkende hits' aan elkaar hangt, weet je bij Radio 10 Gold wat je kunt verwachten, en dat vindt onze doelgroep fijn. Ze weten wat ze krijgen bij Radio 10 Gold en ze krijgen wat ze willen", concludeert Tom Mulder.

Radio 10 Gold draait de allergrootste hits van toen tot nu en richt zich op de volwassen luisteraar. Kijk voor meer informatie op www.radio10gold.nl. Radio 10 Gold is onderdeel van Talpa Radio Nederland.

//// EINDE PERSBERICHT ////

Noot voor de redactie,