Ingezonden persbericht

Meet & Read: Chicks on Speed

boekpresentatie in bijzijn van twee Talking Heads

DEN HAAG, 20040328 -- Op uitnodiging van de Haagse muziekwinkel La La Land zullen Alex Murray-Leslie, Kiki Moorse en Melissa Logan van Chicks on Speed, samen met Anat Ben-David op zondag 4 april een presentatie/workshop/signeersessie verzorgen ter gelegenheid van het verschijnen van het multi-media boek "It's a Project".


Chicks on Speed werken vanuit Berlijn en zijn begonnen als een fake-band met een merchandise lijn en zelf ontworpen kleding. In de afgelopen jaren zijn de activiteiten van het trio behoorlijk uitgebreid en inmiddels runnen de Chicks een eigen platenlabel, kledinglijn, web site, atelier annex sell-out corner en ontwerpstudio.

Met inmiddels twee volwaardige CDs op de markt en momenteel een hit video op MTV begint het fenomeen Chicks on Speed langzaam maar zeker door te dringen tot een groter publiek.

De combinatie van muziek, kleding ontwerp en de typische Chicks on Speed stijl hebben recentelijk het multi-mediale "It's a Project" opgeleverd, waarbij de omschrijving "boek" het twee kilo wegende pakket tekort doet.

Naast een CD met onuitgebracht materiaal en live opnames, bevat "it's a project" het patroon voor een authentieke Chicks on Speed overall, een onmogelijk opgevouwen mega-poster, een papieren jurk, een katoenen tas en een door de Chicks zelf in elkaar geknutseld plakboek, waarbij zelfs aan de vorm van de pagina's speciale aandacht is besteed.

Op zaterdag 3 april zijn Chicks on Speed te gast op het feest georganiseerd ter gelegenheid van het twee jarig bestaan van La La Land in het LVC in Leiden. Exclusief voor dit concert zullen de Chicks hun huidige hit single "Wordy Rappinghood" live ten gehore brengen met de oorspronkelijke schrijvers en uitvoerders van het nummer, Chris Frantz en Tina Weymouth. In 1981 scoorden zij, onder de naam Tom Tom Club, een top 3 hit in Nederland met de originele versie van het nummer.

Chris en Tina zijn tevens bekend als de ritme sectie van de New Wave band Talking Heads en zullen ook tijdens de "it's a project" sessie op 4 april aanwezig zijn in La La Land voor een signeersessie.

De La La Land Anniversary party is inmiddels uitverkocht.

Presentatie/book launch/signeersessie
Zondag 4 april 2004 van 13:00 tot 15:00
La La Land, Nieuwstraat 25, 2511 AT, Den Haag.

Toegang op vertoon van een "read and meet" voucher; deze worden tijdens het feest op 3 april uitgedeeld bij de merchandise stand. Toegang aan de deur is EUR 5.00, waarvoor bezoekers een voucher krijgen wat tevens als tegoedbon van EUR 5.00 bij La La Land is in te wisselen.


Voor de pers zijn een beperkt aantal vouchers op aanvraag beschikbaar.
Ingezonden persbericht