Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Didam - diefstallen uit schuurtjes

Publicatiedatum: 04-04-2004

De politie in Didam is de afgelopen week geconfronteerd met een aantal aangiftes van diefstallen uit schuurtjes en bergingen achter woningen. Daarbij werd ondermeer gereedschap buitgemaakt, maar ook levensmiddelen uit diepvrieskisten. Buurtonderzoeken leverden in elk geval op dat bij het merendeel van de diefstallen de toegangspoorten aan de achterzijde van de woningen op onverklaarbare wijze waren geopend. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstallen en vraagt hen, die dit is overkomen maar nog geen aangifte hebben gedaan dit alsnog te doen. Niet alleen weet de politie dan beter wat er in de buurt gebeurt, eventuele gepakte daders kunnen hier later mee geconfronteerd worden. Ook verdachte situaties, die zouden kunnen leiden tot de oplossing van diefstallen, wordt gevraagd zoveel mogelijk te melden via 0900-8844. Om de kans op dergelijke diefstallen te verkleinen adviseert de politie om schuren en bergingen deugdelijk af te sluiten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - flinke boetes bij bromfietscontroles

Publicatiedatum: 04-04-2004

De politie heeft vrijdag enkele flinke boetes uitgedeeld bij bromfietscontroles in Duiven. Een 18-jarige Duivenaar kreeg een boete van in totaal 200 euro nadat op de Rijksweg in zijn woonplaats geconstateerd was dat zijn brommer flink opgevoerd was. Ook had hij geen helm gedragen en bleek de bromfiets een gladde achterband te hebben. Op het Dorpsplein onderschepten surveillerende agenten een 20-jarige Westervoorter op een bromfiets die ook teveel vermogen bleek te hebben. Er werd een vermogen gemeten van 2,0 kW, terwijl er voor bromfietsen een maximum vermogen geldt van 0,5 kW. Verder werden op verschillende plaatsen 10 bromfietsers bekeurd wegens een te hoog vermogen en het rijden zonder helm. Daarbij werd voor een totaalbedrag van ruim 700 aan boetes opgelegd. De controles maken deel uit van de actie `Gas terug', waarbij de politie gevaarlijk rijgedrag en overlast van bromfietsers wil terugdringen. Bromfietsers die zich herhaaldelijk aan bepaalde feiten blijven schuldig maken lopen het risico hun bromfiets voor goed kwijt te raken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Didam - alcoholcontrole

Publicatiedatum: 04-04-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft vrijdagavond en zaterdagnacht in samenwerking met collega's van het Korps Landelijke politiediensten een alcoholcontrole uitgevoerd op de autosnelweg A-18, ter hoogte van Didam. In totaal 1840 bestuurders werden onderworpen aan een blaastest. Daarbij werden twee drankrijders aangetroffen, waarbij het maximale alcoholpromillage 0,72 bedroeg, bijna anderhalf maal het wettelijke maximum.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden