Politie Gelderland-Midden

Gendt - gewelddadige diefstal: getuigen gezocht
Publicatiedatum: 04-04-2004

De politie onderzoekt de vermoedelijk gewelddadige diefstal uit de woning van een 72-jarige Gendtenaar. Het slachtoffer raakte afgelopen donderdag 1 april gewond nadat hij door onbekenden in zijn woning aan de Hoofdstraat zou zijn bestolen. Medewerkers van de Thuiszorg troffen de gewonde Gendtenaar 's avonds in de woning aan en waarschuwden de politie. Het alleenstaande slachtoffer, overigens slecht ter been, verklaarde later tegenover de politie dat hij die avond kennelijk door nog onbekende oorzaak was gevallen in zijn woning en als gevolg daarvan vermoedelijk het bewustzijn had verloren. Toen hij bijkwam zag hij een vreemde man in zijn woning en vroeg hem te helpen. De man zegde toe hulp te halen, waarna hij het slachtoffer nog steeds liggend achterliet. Pas later kwam de Thuiszorg, die zich over de Gendtenaar ontfermde. Het slachtoffer bleek niet ernstig gewond. Even later bleek dat de woning van het slachtoffer was doorzocht en dat er ondermeer geld werd vermist. Bij het onderzoek roept de politie getuigen op, die die avond iets of iemand hebben gezien bij de woning van het slachtoffer dat in verbad met het voorval kan worden gebracht. Men kan hiervoor terecht op 0900-8844 of in het politiebureau aan de Eshofsestraat in Elst.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bemmel - Bemmelnaar verdacht van gewelddadige winkeldiefstal
Publicatiedatum: 04-04-2004

Een 59-jarige inwoner van Bemmel is zaterdagmiddag in zijn woonplaats door de politie aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Daarbij zou de Bemmelnaar het winkelpersoneel hebben bedreigd met een mes, nadat hij door hen betrapt was. Gewaarschuwde agenten hielden de man kort na het feit in de zaak aan. Volgens het winkelpersoneel zou de Bemmelnaar rond vijf uur de zaak aan de Kloosterplaats zijn binnengegaan om vervolgens met een volle plastic tas weer naar buiten te lopen zonder af te rekenen. Enkele personeelsleden spraken de man buiten de zaak aan, waarop hij een mes tevoorschijn haalde en een van hen dreigde te steken. Hierop liep de man weg, daarbij gevolgd door de personeelsleden. Toen de man een andere winkel inliep kon hij daar op aanwijzingen van getuigen worden aangehouden door inmiddels gewaarschuwde agenten. De man heeft de aantijgingen ontkend en is na verhoor weer op vrije voeten gesteld met een dagvaarding. Hij zal binnenkort voor de rechter verantwoording af moeten leggen. Door drie personeelsleden van de winkel is aangifte gedaan van ondermeer bedreiging.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Groessen - bromfietser gewond

Publicatiedatum: 04-04-2004

Een 62-jarige man uit het Duitse Duisburg is zaterdagmiddag op de Achtergaardsestraat gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Duisburger reed omstreeks kwart over vier met zijn bromfiets door nog onbekende oorzaak tegen een stoeprand kwam ten val. Daarbij brak hij vermoedelijk een been en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Van drankgebruik is overigens niet gebleken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - trio verdacht van diefstal verkeersborden
Publicatiedatum: 04-04-2004

Een 22-jarige man uit Zevenaar, een 19-jarige man uit Hilversum en een 21-jarige uit Loo zijn zaterdagochtend vroeg door de politie aangehouden op verdenking van diefstal, vernieling en baldadigheid. Het trio zou op de Voltastraat in Zevenaar enkele verkeersborden hebben losgeschroefd. Een getuige die gewekt was door het lawaai, dat het trio daarbij veroorzaakte, waarschuwde de politie. De getuige bleek overigens de vader van een van hen te zijn en greep zoonlief en de overige twee in de kraag om hen vervolgens aan de politie over te dragen. Die slingerde het trio op de bon, waarna de borden moesten worden teruggehangen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - twee auto's beschadigd na autobrand

Publicatiedatum: 04-04-2004

Een autobrand op de Wilhelminalaan in Zevenaar heeft vrijdag een auto volledig in de as gelegd, een andere auto liep roetschade op. Een 57-jarige automobiliste uit Duiven merkte rond half twaalf dat er rookontwikkeling plaatsvond aan de voorzijde van haar auto en zette de wagen aan de kant. De auto vloog hierop gelijk in brand, waarbij de Duivense met de schrik vrij kwam. Gewaarschuwde brandweerlieden monden niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. Een nabij geparkeerd staande bedrijfsauto liep daardoor ook schade op. De oorzaak van de brand is vermoedelijk een technisch mankement. De politie heeft gedurende de blussingswerkzaamheden de rijbaan enige tijd afgesloten. Bij het voorval raakte verder niemand gewond.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Driel - beschonken automobilist van dijk af gereden
Publicatiedatum: 04-04-2004

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag proces-verbaal opgemaakt tegen een 35-jarige Arnhemmer. De man wordt ervan verdacht in beschonken toestand met zijn auto van de Drielse Rijndijk te zijn afgereden terwijl hij onder invloed van alcohol was. De man bleek een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben en weigerde overigens medewerking bij het onderzoek. Even na een uur 's nachts kregen agenten de melding dat er op de Drielse Rijndijk een bestuurder met auto en al van de dijk zou zijn gereden en tevens te proberen weer weg te rijden. De agenten troffen even later de 35-jarige Arnhemmer lopend aan. De gestrande auto was kennelijk achtergelaten. De Arnhemmer verklaarde tegenover de agenten dat de auto niet van hem was, maar bleek wel de sleutels op zak te hebben. De agenten hielden de man aan en namen hem mee naar het bureau voor een ademanalyse nadat ze alcohol bij hem hadden geroken. De Arnhemmer weigerde echter mee te werken. Hij is na verhoor naar huis gestuurd met een proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---