Politie Gelderland-Zuid

Datum 4 april 2004                         
                                   
Van  / afdeling Communicatie                    

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen


Inbreker aangehouden

Vrijdagnacht is een 34-jarige Nijmegenaar aangehouden voor inbraak. De man had even voor zijn aanhouding ingebroken in een woning aan de Wilhelminasingel en daarbij een camera weggenomen. De eigenaar van de woning had daarbij de man overlopen. Aan de hand van het signalement van de aangever kon de verdachte in de directe omgeving worden aangehouden met in zijn bezit de camera. Vermoedelijk was de verdachte binnen gekomen door verbreking van een slot van de toegangsdeur. De verdachte is in verzekering gesteld.

Autodief aangehouden

Zaterdagnacht is een 20-jarige Nijmegenaar aangehouden terwijl hij in een gestolen auto reed. Agenten zagen de auto rijden en bij navraag bleek deze gestolen te zijn. Proces-verbaal wordt opgemaakt.
Zaterdagnacht zijn twee mannen uit Nijmegen aangehouden voor inbraak in een auto. De 19- en 22-jarige verdachten hadden op het hertogplein een carkit uit een geparkeerd staande auto weggenomen. Een getuige gaf aan de politie door dat de verdachten in een auto wegreden. Hierop konden beiden worden aangehouden op het Winteroord. Tegen de 22-jarige verdachte wordt teven proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en rijden tijdens een rijontzegging.
Zaterdagnacht werd vanaf de Wijchenseweg een personenauto weggenomen. Het betreft een grijze Renault Megane, kenteken 31-DX-KN.


Aangehouden met nepwapen

Vrijdagmiddag zijn twee Nijmeegse jongens van 14-jaar aangehouden voor het bezit van een neppistool. Getuigen hadden de jongens, met het op een echt wapen lijkende pistool gezien en belde hierop de politie. Deze trof de jongens aan in de buurt van de Marie Curiestraat. Het imitatiewapen dat een van de jongens bij zich had is in beslag genomen. De jongens hebben binnenkort een gesprek met de officier van justitie.

Aangehouden na slaan kind

Een 35-jarige Nijmegenaar is zaterdagavond aangehouden voor mishandeling van enkele buurtkinderen. Aan het voorval lag onenigheid tussen buurtkinderen ten grondslag.


Hennepplantage

Tijdens een onderzoekje in een woning aan de Pastoor Zegerstraat trof de politie niet een zieke bewoner maar een hennepplantage aan in de kelder. Bezorgde buren hadden gebeld waarop de politie niet de buurman zelf maar 140 hennepplanten aantrof. Bij thuiskomst is de 48-jarige eigenaar alsnog aangehouden. De planten zijn vernietigd.


Aanhoudingen

Een 29-jarige man uit Nijmegen is zaterdagnacht aangehouden voor mishandeling van een vrouw op de Nieuwe Marktstraat en verzet tegen de politie bij zijn aanhouding.
Een 19-jarige man uit Gendt is zaterdagnacht aangehouden op de Wijchenseweg voor het bezit van harddrugs. De verdachte had deze pillen bij zich toen hij werd aangehouden in een horecagelegenheid. De drugs zijn in beslag genomen.


District Tweestromenland


Groesbeek - Verzet bij aanhouding

Een 50-jarige man uit Groesbeek is vrijdagmiddag aangehouden voor bedreiging en vernieling. Bij de aanhouding raakte een politieman gewond aan zijn gezicht. De verdachte was een pand aan de Atelierweg binnengedrongen en had daarbij een ruit en enkele voorwerpen vernield. In het pand bedreigde hij enkele werknemers met een moker. Aanleiding vormde een onderling conflict tussen de verdachte en de eigenaar van het pand. Agenten wilden de man aanhouden waarop deze zich verzette. Toen een politieman de man probeerde vast te pakken, gaf de verdachte deze politieman een vuistslag waarop de politieman ten val kwam. Tijdens de aanhouding door de andere agenten bleef de man zich sterk verzetten door om zich heen te slaan. Hierbij raakte hij nog enkele agenten in het gezicht. De verdachte is na zijn aanhouding in verzekering gesteld en in de loop van zaterdag heengezonden. Binnenkort moet hij zich verantwoorden bij de rechter. De gewonden politieman is behandeld in het ziekenhuis en zal binnen enkele dagen zijn werk weer kunnen hervatten. Van de bedreiging en vernieling is aangifte gedaan door de eigenaar en werknemer van het pand.


Maasbommel - verkeersongeval met letsel

Vrijdagavond vond er een eenzijdig auto-ongeval plaats op de Putstraat waarbij een inzittende (leeftijd onbekend) met rugletsel is overgebracht naar het Radboudziekenhuis. De 18-jarige automobilist uit Maasbommel verklaarde dat de remmen van het voertuig blokkeerde tijdens het rijden waardoor hij tegen een boom tot stilstand kwam. Om de betrokkenen te bevrijden uit het voertuig is de brandweer eveneens ter plaatse geweest.

Aan het voertuig wordt technisch onderzoek verricht door de politie.

Druten - verkeersongeval met letsel door inhaalmanoeuvre

Een 37-jarige man uit Maasbommel raakte zaterdagmiddag gewond bij een auto-ongeluk op de Maas en Waalweg. Deze bestuurder reed in de richting van Nijmegen en wilde een voor hem rijdende vrachtauto inhalen. Op het moment dat er een tegenligger aan kwam stuurde de bestuurder weer naar zijn rijstrook in, om voor de vrachtauto te gaan rijden. Hierbij raakte hij een personenauto aan de achterzijde, die voor deze vrachtauto reed. Beide voertuigen raakte door de aanrijding van de weg waarbij de man uit Maasbommel in de rechterberm, tegen een boom tot stilstand kwam. Als gevolg hiervan zat de man bekend. Hij is met hulp van de brandweer uit zijn voertuig gehaald. Ter plaatse is een traumahelikopter geweest. De bestuurder is met beenletsel naar het Radboudziekenhius vervoerd. De andere personenauto kwam tot stilstand in de berm aan de zijde van de tegenliggers. Deze 55-jarige bestuurster uit Grave liep lichte verwondingen op.


District De Waarden


Zaltbommel - aangehouden voor wapenbezit

Een 23-jarige man uit Zaltbommel is vrijdag aangehouden voor het rijden met een ontzegging en het bezit van een honkbalknuppel. Agenten zagen de verdachte rijden en wisten dat hij tijdelijk niet mocht rijden omdat het rijbewijs was ingevorderd. Daarnaast troffen zij in de auto van de man een honkbalknuppel aan die zodanig was voorzien van hulpstukken dat hij als wapen kon worden aangemerkt. Proces-verbaal is opgemaakt.

Culemborg - aangehouden met wegmarkeringsborden
Een 18-jarige man uit Culemborg is vrijdagnacht aangehouden voor diefstal van enkele wegmarkeringborden Agenten zagen de man lopen met zijn buit op de Zandstraat waarop hij werd aangehouden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Kerkdriel - Verdacht van wapenbezit

Zaterdagnacht is een 39-jarige man uit Kerkdriel aangehouden voor bedreiging en wapenbezit. Een 38-jarige man uit Veldriel had even daarvoor aangifte gedaan van deze feiten. Beiden zijn bekenden van elkaar. Bij de aanhouding werd geen wapen aangetroffen.


Culemborg - Aanhoudingen

Drie 17- en 18-jarige mannen uit Culemborg zijn zaterdagnacht aangehouden voor auto-inbraak. Een getuige meldde de politie dat de mannen zich verdacht ophielden in de Geulstraat. Agenten op de mountainbike benaderden de verdachten stilletjes en troffen hen aan met in hun bezit een mobiele telefoon, een minidiscplayer, een autoradiofrontje en enkele kraspennen waarop ze zijn aangehouden.
Een 19-jarige uit Utrecht is zondagochtend aangehouden voor mishandeling op de Beesdseweg. Op straat had de verdachte een omstander geslagen. Een 17- en 20-jarige Utrechtenaar zijn daarbij aangehouden omdat beiden weigerde zich te verwijderen op last van de politie.

Beesd - aanhouding na mishandeling

Een 16-jarige jongen uit Oss is zaterdagnacht aangehouden voor mishandeling van een medewerker van een horecagelegenheid in Beesd. De verdachte was buiten gezet nadat hij zich misdragen had in de gelegenheid. Hierop sloeg hij de medewerker, die zich voor licht gezichtsletsel moest laten behandelen in het ziekenhuis.

Tiel - aangehouden na bedreiging met nepwapen

Een 39-jarige man uit Tiel is zaterdagnacht op het Korenbeursplein aangehouden nadat hij een 34-jarige man uit Tiel met een wapen bedreigd had. Na onderzoek trof de politie in de auto van de verdachte een imitatiewapen aan, dit is in beslag genomen.

Ammerzoden - woninginbraak

Vrijdagnacht is ingebroken aan de Pastoor Huissenstraat door middel van het open hengelen van een toegangsdeur. Daarbij werd een portemonnee, telefoon, mini DvD-camcorder weggenomen.

Tiel - woninginbraak

Zaterdagavond is ingebroken aan de Gruttostraat door ene raam in te slaan. Weggenomen werden een computerspel, mobiele telefoon, kristal, sieraden en geld.

A2 - verkeersongeval met lestel

Vrijdagavond raakte een54 -jarige vrouw uit Berkel en Roderijs gewond bij een verkeersongeval in Waardenburg. De auto van de vrouw raakte door nog onbekende oorzaak van de Parallelweg (richting de A2), tegen een lantaarnpaal. Hierdoor tolde de auto om de as en sloeg meerdere keren over de kop volgens een getuige. Beide inzittenden konden zelf hun voertuig verlaten.


Kesteren- snelheidscontrole

Zaterdagavond werd een verkeerscontrole gehouden op de Hoofdstraat waarbij 9 bestuurders zijn bekeurd voor het niet dragen van een autogordel, 1x vervallen APK, 1x ontbreken bromfietscertificaat en 2x voor het overschrijden van de constructiesnelheid.
Blik op veilig

Plaats  Straat    Tijd    MaximumVoertAantaHoogst
                     uigenl  gemete
                  snelhei   bekeun   
                  d      rd  snelhe
                          id  
Nijmegen Van     15.30-18.30 50   1940 75  92  
     Boetbergweg                   
Nijmegen Hatertseweg 19.00-22.15 50   1799 49  106  
Opheusden Parallelweg 14.15-20.45 60   -  25  96  
Malden  Rijksweg   13.30-16.15 50   2578 157 75  


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --